Overzicht
Overzicht

Kwaliteit en innovatieve technologieën bieden winnende oplossingen

Veel wereldberoemde sportfaciliteiten vertrouwen op onze premium producten om structurele prestaties te verbeteren en jaren ononderbroken service te verzekeren. Wij hebben deelgenomen aan de bouw van een brede waaier aan sportcomplexen en stadia: voetbal, baseball, hockey, cricket, judo, zwemmen, golf, autoracen, motor- of paardrijden om er maar enkele op te noemen.

Architecten, ontwerpers en aannemers kozen ons om hun ingewikkelde problemen op te lossen – van het bieden van structurele duurzaamheid en verbeteren van het esthetisch uitzicht van betonstructuren tot het waterdicht maken van gebouwonderdelen onder het maaiveld, bieden van lucht-, water- en vochtbescherming aan muren en daken, en brandbeveiliging voor structurele staalelementen van het gebouw.

Wanneer het gaat om waterdichting is het game, set en match bij een belangrijk tenniscentrum in Nieuw-Zeeland

Het ASB Tennis Centre in Auckland begon aan een grote revisie in 2010. Het project bestond uit het bouwen van een gymnasium, spa en saunakamer, vergaderzalen, cafés en een restaurant met buitenterras.

Het lastigste onderdeel van het project was het bouwen van een tennisbaan op het dak, boven het nieuwe luxueuze gymnasium. De specificaties vereisten een volledig waterdichte plaat onder de speeloppervlakken van de banen. Het doel? Geen lekken of interne vlekvorming.

Daarom gebruikten de aannemers ons BITUTHENE® waterdicht membraan onder alle nieuwe banen, waaronder deze op het dak. Dit sterk membraan, samengesteld uit een hoogwaardige folie en speciaal ontwikkelde kleefstof, is vocht- en waterbestendig. Het is de ideale oplossing voor betonoppervlakken, met uitstekende waterdichtingseigenschappen en weerstand tegen de elementen.

Wij concentreren ons op waterdichting tijdens de bouw van het Wembley-stadion

Springsteen heeft hier gespeeld. En Beyoncé ... Het bood ruimte voor Olympische evenementen en talloze sportwedstrijden. Welkom bij het beroemde Wembley Stadion in Londen.

Bij de bouw van het stadion was een hoogwaardige waterdichting voor de kelder en keerwanden vereist. Dit omwille van de elektrische transformatoren met hoog voltage en stroomtoevoer voor de verwarming van het stadion.

Wij konden een grondig waterdichtingssysteem bieden, samen met onze:

  • dienstverlening bij technisch ontwerp

  • on-site technische ondersteuning

  • BITUTHENE®- en PREPRUFE®-oplossingen

Ons systeem heeft sinds 2007 honderden concerten en sportevenementen in Wembley doorstaan.

Iers stadion implementeert oplossingen om essentiële infrastructuur te beschermen.

Dublin Aviva Stadium is de thuisbasis van het Iers nationaal rugbyteam en van het nationaal voetbalteam.

De bouw vereiste zwart beton met afwerking van blootgesteld aggregaat voor een extern platform oppervlak. Het origineel plan was om het oppervlak met zwarte tarmac te bedekken. Aannemers waren echter bezorgd dat door de hete tarmac de plastieken buizen van ons HYDRODUCT® Drainagesysteem zouden smelten.

De oplossing was om ons TC3 Exposed Aggregate systeem te gebruiken. Het maakte de productie mogelijk van zwart beton met gelijkaardig uitzicht en textuur als tarmac. Toch vormde het geen bedreiging voor de integriteit van het drainagesysteem.

Sinds de opening in mei 201 0 heeft het Aviva Stadium elk jaar honderdduizenden bezoekers ontvangen.

U kan best MONOKOTE® in uw team hebben wanneer u uw gebouw wil beschermen tegen de impact van een brand

Wat hebben de Atlanta Braves, Sacramento Kings, Edmonton Oilers en New York Giants gemeen behalve dat het professionele sportteams zijn?  

Ze spelen allemaal in arena's die beschermd worden door MONOKOTE® brandwerende producten. Net zoals elk groot sportteam biedt MONOKOTE® een geweldige verdediging. MONOKOTE® verdedigt het staal tegen de binnendringende hitte van een brand.

De thermische prestaties van MONOKOTE® werden getest en gecertificeerd door agentschappen, zoals Underwriters Laboratories, Factory Mutual, Intertek Testing Services, Korea Institute of Civil Engineering and Building Technology (KICT) en Efectis.  

MONOKOTE® brandwerende producten zijn de meest geteste, gespoten aangebrachte brandwerend materialen (SFRM) ter wereld.

More Profiles