Wembley National Stadium krijgt waterdichte bescherming vanaf de fundering tot aan het dak en alles er tussenin

Met behulp van een allesomvattende waterdichtingsoplossing is het bouwstadium voltooid.
Project
Wembley National Stadium
Klant
Wembley National Stadium
Hoofdaannemer
Multiplex Constructions (VK) Limited
Betonaannemer
PC Harrington Group
Architecten
World Stadium Team – HOK Sport/ Foster & Partners
Adviserend bouwkundig ingenieur
Mott McDonald Ltd
GCP oplossing
BITUTHENE® waterdichting, PREPRUFE® vooraf toegepaste waterdichting, PROCOR® waterdichting in spray, SERVIDEK® /SERVIPAK® koud toegepaste waterdichting
Overzicht
Overzicht

Het project

Het nieuw Wembley Stadium was het eerste stadium voor een nieuwe sportgeneratie met wereldwijd ongeëvenaarde diensten. Het kuip-stadium met een capaciteit van 90.000 toeschouwers en moderne faciliteiten, biedt het ultieme en meest veelzijdige platform voor belangrijke sport- en muziekevenementen.

"The presence of high voltage electrical transformers and heating necessitated a high grade waterproofing system."
"The fast track nature of the project required a system able to withstand different seasonal temperatures and conditions associated with lengthy timescales – this suited both PREPRUFE® and BITUTHENE®."

 

Het Wembley-bouwontwerp vereiste een volledig waterdichtingssysteem met een hoogwaardige waterdichting voor de kelder en keerwanden, omwille van de aanwezigheid van elektrische transformatoren met hoog voltage en stroomtoevoer voor verwarming van het stadium.

Continuïteit van de waterdichting was essentieel voor de kelder en de blootgestelde oppervlakten om een complete oplossing te kunnen bieden. Het bouwontwerp van het stadium vereiste ook een aantal expansievoegen in de kelderstructuur wat altijd het grootste risico vormt voor een waterdichtingssysteem.

Wij boden een allesomvattend waterdichtingssysteem met een technisch ontwerp, on-site technische ondersteuning en een combinatie van een waterdicht membraan en voegband.

Er werd een complex netwerk van expansievoegen met voegbanden uitgewerkt voor het Wembley-bouwproject.

De voegbanden boden de beveiliging tegen de waterdruk, doordat het een continue actief bestanddeel is van het systeem. De hydrofiele elementen zwellen op wanneer ze in contact komen met water en dichten holtes af die ontstaan zijn door het krimpen van beton.

Blue360sm Design Advantage: uw ontwerpbehoeften in een enkele bron.

Gebruikte GCP-producten

Voor de bescherming van de kelders werd BITUTHENE® 4000 & 8000, een zelfklevend water- en waterdampmembraan, samen met, PREPRUFE® 300R gebruikt, een vooraf toegepast waterdicht membraan. Het bouwproject van het stadium  vereiste een waterdichtingssysteem met een snel toepassingsproces en de mogelijkheid om variabele temperaturen te ondersteunen. BITUTHENE® and PREPRUFE® werden geselecteerd voor hun vermogen om aan verschillende seizoenstemperaturen en omstandigheden te weerstaan  over een lange tijdsduur.

PROCOR® Deck System 2 en 4R, en PROCOR® 75 werden snel gespoten toegepast op de verhoogde dekoppervlakken, met een vermindering van de totale projectduur als gevolg.

SERVIDEK® /SERVIPAK® koud toegepast waterdichtingssysteem, geschikt voor oppervlakken met zwaar transport, werd gebruikt voor de hellingen die leiden naar de dekoppervlakken. Dit systeem zorgde ervoor dat het oppervlak onmiddellijk gebruikt kon worden voor verkeer, nadat de SERVIPAK® beschermplaten werden gelegd. Hierdoor kon het werk zonder verder uitstel aanvangen.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-13

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/wembley-national-stadium-gets-waterproofing-protection-foundation-roof-and