Wereldwijd de betrouwbare bron van producten — en expertise — voor cementproducenten

Meer dan 80 jaar geleden verrichtten we pionierswerk voor de ontwikkeling van chemische additieven die zorgen voor hogere efficiëntie bij het malen van cement. Sindsdien zijn wij marktleider in de productie van nieuwe samenstellingen die cementvermaling en prestaties verbeteren.

Vandaag de dag rekenen wereldwijd zowel de grootste cementbedrijven als kleine regionale fabrikanten op onze innovatieve cementproducten.

Onze samenwerking met fabrikanten heeft de wetenschappelijke kennis over cementproductie bevorderd. En dit was essentieel voor ons R&D-team voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Bovendien deelt onze buitendienst onze gedegen kennis met onze klanten zodat zij hun activiteiten kunnen verbeteren.

Dankzij onze globale aanwezigheid zijn wij in staat om cementproducenten wereldwijd in 100 landen lokaal te bevoorraden en ondersteunen.

Elk additief dat nodig is om kwaliteitsvolle cement te maken, productiviteit, efficiëntie en rentabiliteit te verhogen.

Onze cementproducten bevatten hoogwaardige maalhulpmiddelen, prestatieverbeteraars (kwaliteitsverbeteraars), functionele additieven en waterverminderende hulpstoffen. Wij zijn tevens werelds meest toonaangevend leverancier van op maat gemaakte en geoptimaliseerde bereidingen. Dankzij onze unieke aanpassingsmogelijkheden zijn wij in staat op maat gemaakte mengsels te leveren, aangepast aan de behoeftes van cementfabrieken over heel de wereld.

Onze vloeibare maalhulpmiddelen verbeteren cement doorstroming, maalefficiëntie en de productiecapaciteit van de molen. Het resultaat is een afname van energiebehoefte wat leidt tot een gereduceerde ecologische voetafdruk en lagere materiaalverwerkings- en pompkosten. Onze best presterende merken zijn:

 • HEA2®-producten: maalhulpmiddelen en verbeteraars voor Portland-cement en ander hydraulisch cement.

 • DARAGRIND®-producten: ontwikkeld om allerlei mineralen te vermalen, zoals kalksteen, calciumcarbonaat, silica en kalk.

Vloeibare kwaliteitsverbeteraars verhogen het vermaalproces en zorgen voor toevoeging van minder kostelijke materialen aan het cement. Oplossingen zijn:

 • TDA®-producten: verbeteren de aanvangssterkte van behandeld cement.

 • ESE®-producten: verhogen druksterkte in de middelste, late, maar vooral in de aanvangsfase van het ontwikkelingsproces en zijn chloridevrij.

 • CBA®-producten: verhogen de druksterkte in de middelste tot latere fases. Ze verbeteren ook de vloeibaarheid en verlagen de waterbehoefte van beton.

 • Er zijn aangepaste producten beschikbaar om te voldoen aan de noden van de individuele fabrieken en cementen.

Ons portfolio functionele additieven bevat SYNCHRO® vloeibare additieven voor cement ter reductie van het chroomgehalte conform de EU REACH reglementering, TYTRON®, HYDROPHOBE® en AIRALON® voor hoogwaardige additieven voor metselwerk.

Al onze additieven hebben de hoogste kwaliteit, zijn conform de regelgevende vereisten en voldoen aan alle lokale normen.

Onze additieven spelen ook een belangrijke rol in een duurzame cementproductie door een reducering van CO2-uitstoot, kleinere hoeveelheid klinker en verhoogde capaciteit van de molen, waardoor we het Blue360sm duurzaamheidsvoordeel nakomen.

Blue360sm duurzaamheidsvoordeel: bouwen met een hart voor de wereld.

Deskundige technische service en ondersteuning voor elke oplossing.

Ons doel: onze cementfabrikant partners helpen om wereldwijd meer productief en winstgevend te worden doorheen hun waardeketen.Onze Blue360sm Field Advantage-experten zijn oude veteranen uit de cementindustrie. Zij werken samen met fabrikanten aan productie-uitdagingen en grijpen nieuwe kansen via procesverbeteringen, nieuwste en beste beschikbare technieken en praktijken.

  Blue360sm Field Advantage-diensten voor onze cementfabrikant-partners omvatten:

  • Praktische begeleiding bij proeven, inbedrijfstelling van de molen, productgebruik en -dosering

  • Technische seminaries en workshops voor fabrieksleiders en technici over gebruik van additieven voor cement en optimalisatie van het vermalingssysteem.

  • Molenaudits

  • Hulpmiddelen zoals kosten/baten-beoordelingsmodellen

  • Ondersteuning en probleemoplossing, zowel on-site als op afstand

  Blue360sm Field Advantage-teamleden werken ook nauw samen met de wetenschappers en ingenieurs in onze R&D-labo's in 40 landen wereldwijd. Onze veld- en labo-teams voeren constant verbeteringen door in onze producten en werken aan:

  • het oplossen van technische kwesties

  • het onderzoeken van nieuwe toepassingen

  • het gebruik van nieuwe chemicaliën

  • het ontwikkelen van speciaal aangepaste oplossingen

  • systeemvalidatie en -verificatie

  Blue360sm Total Business Advantage: de kracht van GCP-producten, prestatie en mensen.