Overzicht
Overzicht

Hoogtechnisch museumontwerp voor Estse kunst.

De bevolking van Estland had een wens. Zij wilden het kunstwerk van het land op één centrale plaats tentoonstellen en bewaren. Het is een bewonderenswaardig idee. Maar het bracht enkele beduidende uitdagingen met zich mee. 

 

Het museum is gebouwd op de site van een vroegere militaire basis van de Sovjet-Unie. Het gebouw is onderhevig aan vier tot vijf meter hydrostatische waterdruk. Het heeft ook vele penetratiepunten van versterkingsstaven en pijpen. Het grootste probleem was dat 60,000 kunstwerken moesten opgeslagen worden in de twee laagste verdiepingen van het museum. Deze verdiepingen bevonden zich ondergronds en waren omgeven door een hoog waterpeil. 

De aannemers kozen voor onze PREPRUFE® waterdichtingsoplossing. Het garandeerde dat de kelder — bijna 7 meter diep — vochtbestendig bleef. Met als resultaat dat de historische schatten beschermd en bewaard zouden blijven.

Een droge concertzaal in wijnland 

Het ontwerpen van een concertzaal is een complexe taak. U moet altijd rekening houden met akoestische en esthetische eigenschappen. Maar waterdichting? 

Dat is wat de ontwerpers van het Green Music Center in Sonoma moesten bestrijden. Waarom? De inkomhal van de concertzaal bevindt zich op het gelijkvloers. Maar de hall helt neerwaarts, onder het maaiveld naar het podium. Bovendien was er extra kubieke meter aan ruimte nodig voor de luchttoevoer van het gebouw zodat de diepte nog verder reikte.

Er was ook een hoog waterpeil, slechts enkele meters onder de oppervlakte. Dus gebruikten de ontwerpers van het Green Music Center PREPRUFE® waterdichting in de structuur en BITUTHENE® waterdicht membraan aan de buitenkant van de keldermuren. Het resultaat: een droge concertzaal voor de komende jaren.

Een schitterend museum vraagt om goede waterdichting

Het Museum of European and Mediterranean Civilisations, gelegen aan de kust van de Middellandse Zee, werd ontworpen om buitengewone weerstand te bieden tegen uitdagende en agressieve klimatologische omstandigheden. 

De aannemers moeten zich wapenen tegen blootstelling aan zoutwater, hoog waterpeil en schommelende temperaturen. Zij hadden dus een uitgebreid waterdichtingssysteem nodig dat de plaat zou beschermen tegen waterinfiltratie. Het systeem moest ook bescherming bieden tegen zout en sulfaten in de grond en de levensduurte van de structuur behouden.

De oplossing? Meer dan 5.000 m² PREPRUFE® waterdicht membraan. Het is de bewezen ideale oplossing voor waterdichte bescherming. 

More Profiles