Overzicht
Overzicht

Helpen bij het drooghouden van het metrosysteem in Milaan

Milaan (Italië) heeft reeds tientallen jaren te maken met een stijgend grondwaterpeil. Daardoor werd de bouw van een nieuwe 1 kilometer lange tunnel voor de Metropolitan metrolijn in Milaan bemoeilijkt. Omdat de site zich dichtbij het kanaal bevindt, was waterdichting essentieel. 

De aannemers kozen onze PREPRUFE® waterdichtingsoplossing. Waterdichting werd gebruikt bij de horizontale funderingsplaat, verticale wanden en het dak.

PREPRUFE® verzekert perfecte ondoordringbaarheid. Zelfs ingeval van toevallige schade krijgt laterale watermigratie geen kans om door te sijpelen tussen het membraan en de structuur. Dat betekent dat de tunnel droog blijft en de treinen kunnen blijven rijden.

Civiele tunnelprojecten bereiken een grotere efficiëntie en productiviteit 

Aannemers vertrouwden op onze TYTRO® producten bij gigantische tunnelprojecten in Australië, Noord-Amerika, West-Europa en Latijns-Amerika. 

TYTRO® maakte bijvoorbeeld deel uit van veel recente drill & blast tunnelprojecten voor snelweg en metro in Brazilië. TYTRO® is uitgegroeid tot de beste oplossing bij civiele tunnelprojecten in Latijns-Amerika dankzij zijn aanzienlijke productiviteit en financiële voordelen.

Wij hebben uitgebreide ervaring met ondergrondse constructies waaronder tunnelprojecten met zachte grond zoals Crossrail (Londen) en de WestMetro (Helsinki). Waar projecten u ook mogen meenemen, ons team van vakkundige technische specialisten staan ter beschikking om op de werf met uw team samen te werken. Reken op ons om te zorgen voor een efficiënt mengsel dat voldoet aan uw projectbehoeften.

Helpen bij de verwezenlijking van Crossrail

Crossrail is één van de grootste ondergrondse projecten in Europa. Het heeft 42 kilometer nieuwe tunnels tot 30 meter onder de straten van Londen.

De aannemers vonden onze ervaring in ondergrondse constructies geweldig. Dat is één van de redenen dat zij voor ons kozen voor hulp bij waterdichting en andere oplossingen voor meerdere nieuwe stations waaronder:

  • Canary Wharf: PREPRUFE®, ADCOR® en BITUTHENE® waterdichtingsoplossingen werden toegepast om tot op 10 m van het omringend kanaalwater van de Thames tegen te houden.

  • Liverpool Street: ongeveer 4.000 m² PREPRUFE® waterdichting biedt uitstekende bescherming aan een ondergronds gebied van bijna een halve km lang.

  • Tottenham Court Road: voor de kostprijs van £ 1 miljard heeft het de lengte van vier voetbalvelden en drie verdiepingen ondergronds. Aannemers vertrouwden op PREPRUFE® en BITUTHENE® waterdichtingsoplossingen en op ADCOR® zwellende en injecteerbare voegbanden.

Diep graven in Seattle

De Beacon Hill-tunnel is een dubbele tunnel ten oosten van I-5 in Seattle.

Een tunnel leidt treinen in noordelijke richting. De andere zorgt voor treinverkeer in zuidelijke richting Globaal gezien is de tunnel ongeveer 2 km lang met een station op 50 m diepte dat bereikbaar is via een lift op straatniveau.

De ADVA® Cast prefab elementen werden gegoten in acht hoognauwkeurige stalen mallen. Elke set vormt een ring van zeven segmenten. De mallen werden gebruikt in een dagelijkse cyclus met overnachts uitharden in tenten verwarmd met stoom. 

More Profiles