Overzicht
Overzicht

Het echte vuil bij het composteren

Voor Cedar Grove Composting in Everett, Washington, is composteren niet enkel big business. Het kan ook een grote uitdaging zijn. 

Omdat compost zich vastzet op een betonnen plaat genereert het hitte waardoor de plaat kan barsten. Bovendien moet de plaat bestand zijn tegen de belasting van het constant schrapen en schoppen van zware voorladers.

Cedar Grove koos voor de plaat, bij het bouwen van een nieuwe composteringsinstallatie, voor onze STRUX® versterkingsoplossing in synthetische macro-vezel . Omdat STRUX® vezels verspreid worden doorheen het betonmengsel, biedt het een uniforme prestatie en sterkte zonder kluit- en bolvorming zoals bij stalen vezels.

Als gevolg hiervan voldoen de platen probleemloos aan laad- en duurzaamheidsvereisten. Zij bieden zelfs dezelfde resterende buigsterkte als staal.

Waterdichting helpt REC het licht te zien

De coöperatie voor hernieuwbare energie ASA wilde de grootste faciliteit voor zonne-energieproducten ter wereld bouwen. Het complex zou echter op herwonnen grond gebouwd worden. Dat leidde tot bezorgdheid over de bodemconditie en over de invloed ervan op de waterdichting van de substructuur . 

Een andere uitdaging was het milieugevoelig werk, eigen aan de faciliteit, wat betekent dat vocht- en waterdichtingsspecificaties een strikte 6% of minder moeten zijn.

Dé oplossing was PREPRUFE® waterdicht membraan. Ons product vormt een integrale binding met het beton en zorgt voor een krachtige afdichting tegen watermigratie. De afdichting is zo robuust dat zelfs beweging door grondafzetting onder de platen er geen invloed op heeft. Het resultaat? Een faciliteit die droog werd gebouwd en droog bleef.

More Profiles