Stadion van $ 500 miljoen laat het regenen met nieuwe waterdichtingstechnologie

Door PREPRUFE® van GCP te gebruiken, werd de constructie van het stadion beschermd met waterdichting onder het maaiveld
Project
Golden 1 Center
Algemene aannemer
Turner Construction
Applicator
F.D. Thomas
GCP oplossing
PREPRUFE® Plus waterdichting
Overzicht
Overzicht

Het project

Stadionbouw van het nieuwe 17.500- zetels, $ 507 miljoen Golden 1 Center—de nieuwe thuis van de NBA’ Sacramento Kings—is ingewikkeld. De uitdaging? Tijd.

De algemene aannemer, Turner Construction, leverde de LEED arena op in minder dan twee jaar. Er was ook het feit dat de arena onder de grondwaterspiegel ligt en de immense omvang van de taak.

"GCP Applied Technologies werkt met aannemers die werken op hoog niveau en het risico wilden nemen dankzij het hoogwaardige PREPRUFE® Plus product, de technische expertise en het wereldwijd succes bij gelijkaardige cruciale projecten ," zei Hunter. “Wij hebben het voortouw genomen om ervoor te zorgen dat de algemene aannemer, de onderaannemer, de onderaannemer voor wapening, en aannemer voor sanitair allen samenwerkten om te voldoen aan de eisen van GCP en te leveren volgens een strikte planning."

Jammer genoeg heeft hevige regenval al na enkele weken in het bouwproject van het stadion de uitgegraven jobsite onder “… drie of vier voet water gezet”, volgens Stuart Hunter, vice-president van de waterdichtingsafdeling van F.D. Thomas, een regionale waterdichtingsaannemer. Ja

De inzet was hoog. De arena werd gebouwd onder de grondwaterspiegel en aangrenzend aan twee grote riviersystemen. De eigenaar vereiste een onfeilbare waterdichtingsoplossing onder het maaiveld. Het Golden 1 Center moest droog zijn, punt uit.

Zodra de wolken opgeklaard waren, lag de druk op F.D. Thomas om binnen 60 dagen 26.000 vierkante meter waterdicht te maken. Geen excuses, geen vertragingen. F.D. Thomas organiseerde pre-job vergaderingen om alle partners op één lijn te krijgen om een makkelijke, efficiënte installatie te ondersteunen.

Om tegemoet te komen aan de vereisten om droog te werken, gebruikten de aannemers PREPRUFE® Plus waterdichtingsmembraan. Meer dan 96 rollen van PREPRUFE® Plus membraan (2.800 vierkante meter) werden op een enkele dag verwerkt. Dit gaf F.D. Thomas de kans de stadionbouw af te werken in 45 dagen, wat alle verwachtingen overtrof. 

Enkel PREPRUFE® Plus waterdichting biedt een unieke combinatie van toonaangevende kenmerken voor snelle, betrouwbare toediening: 

  • Snel uitrolbare rollen door uit te trappen 
  • Naadtape voor alle weersomstandigheden dankzij exclusieve PREPRUFE® ZIPLAP™-technologie 
  • Permanente weerstand tegen laterale watermigratie dankzij een integraal gelijmd membraan 
  • Geen afval, installatie zonder lijmafschermlaag

De resultaten

Beambten van Turner Construction waren extatisch over de waterdichtings- en afwerkingsresultaten.  

De eigenaars hielden vooral van het feit dat meer dan 500 miljoen vierkante voet van PREPRUFE® membraan wereldwijd geïnstalleerd werden op duizenden hoogwaardige projecten die niet mogen mislukken. Zoals Hunter zegt: “Het is het werkpaard van de sector.” 

Vandaag is het bouwproject van het stadion vrij toegankelijk voor het publiek en er werden geen lekken onder het maaiveld gerapporteerd ongeacht de historische El Niño-regens en een stijgende grondwaterspiegel. Hierop grijnst Hunter alleen maar en zegt: “Laat het maar regenen.”

Blue360sm totaalvoordeel voor uw bedrijf.

De kracht van GCP-producten, prestatie en mensen.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-14

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/500-million-stadium-lets-it-rain-new-waterproofing-technology