Aviva Stadium Construction bereikt nieuwe niveaus met het TC3 Systeem van GCP

Een esthetisch bevredigend beton met superieure functionele integriteit
Project
Aviva Stadion
Eigenaar
Irish Rugby Football Union & Football Association of Ireland
Ingenieur
Buro Happold
Architect
Populous & Scott Tallon Walker
Leverancier voorgemengd beton
Kilsaran Beton
Applicator
Colemac Specialist Contracts
GCP-oplossingen
HYDRODUCT® Drainagesysteem, TC3 Blootgesteld Aggregaatsysteem
Overzicht
Overzicht

Het Iers nieuw internationaal stadion voor rugby en voetbal, het Aviva Stadion, ligt in Dublin en werd officieel geopend in mei 2010.

De stadionbouw werd bedacht door de Ierse Rugby Football Union, de voetbalbond van Ierland en de Ierse regering, en begon op de locatie van de oude locatie Lansdowne Road, die in 2007 werd gesloopt.

Het heeft vier niveaus en een capaciteit voor 51.700 zittende toeschouwers.

Het karakteristieke dakontwerp van het stadion, gevormd in een golfachtige manier, integreert goed met de residentiële regio van Dublin—stijgend aan de oostelijke en westelijke kant en dalend aan de noordelijke kant om de impact naar aanpalende buurten te minimaliseren. Dit maakt het uiteindelijk één van de meest unieke sportstadia in Ierland.

"Het TC3 Systeem wordt gebruikt voor de productie van zwart beton, gelijkend op macadam, zonder de integriteit van het HYDRODUCT® Drainagesysteem in gevaar te brengen."

Tijdens de stadionbouw was een zwart beton met een blootliggende aggregaat afwerking vereist voor een externe vloer op de gezamenlijke ingang op de grond.

De originele specificatie werd ontworpen met een vloer die bedekt zou worden met zwarte tarmac. Daar  HYDRODUCT® Drainagesysteem echter ook gebruikt werd om water van de vloer te verwijderen, bestond er de vrees dat de hete tarmac de plastieken buizen van de HYDRODUCT® drainage zou doen smelten wanneer het bovenop gelegd werd en hierdoor de doeltreffendheid van de drainage zwaar zou verminderen.

De architecten wilden de vloer bedekken met een materiaal dat hetzelfde esthetische uitzicht zou hebben als tarmac, maar geen negatief effect zou hebben op de prestatie van het  HYDRODUCT® Drainagesysteem.

De oplossing was  TC3 Blootliggend Aggregaatsysteem tijdens de stadionbouw. Het stond de productie toe van een zwart beton met een blootliggende aggregaatafwerking, hetgeen een gelijkaardig uitzicht en textuur gaf aan tarmac, zonder een bedreiging te vormen voor de integriteit van het drainagesysteem.

Het TC3-systeem is een blootliggende aggregaat betonafwerkingsoplossing die functionele en esthetisch aangename oppervlakken biedt voor zowel grijze als integraal gekleurde betontoepassingen.

Meerdere laboratorium- en grootschalige testen werden uitgevoerd tot de top laag van het beton ruw aggregaat blootlegde, geschikt voor sportstadia in Ierland. Het werd allemaal mogelijk gemaakt dankzij GCPs Blue360sm Total Business Advantage, hetgeen de producten en diensten bood die nodig zijn om het project te optimaliseren.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-14

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/aviva-stadium-construction-reaches-new-levels-gcp-s-tc3-system