PREPRUFE® biedt de waterdichtingsoplossing voor een 4 miljard dollar infrastructuurproject

Waterdichting onder het maaiveld brengt grote verkeerprojecten terug op schema.
Project
Transbay Transit Center
Onderaannemer waterdichting
Best Contracting Services, Inc.
GCP oplossing
PREPRUFE® waterdichting
Overzicht
Overzicht

Het project

Wanneer de burgemeester van San Francisco, nationale wetgevers, stadsraadsleden en andere hoogwaardigheidsbekleders samenkomen bij een bouwevenement kunt u zich wel voorstellen dat het gaat om een hoogwaardige, baanbrekende ceremonie, gepaard gaand met het doorknippen van lintjes—geen technische presentatie van een waterdichtingsoplossing onder het maaiveld voor een transportinfrastructuur.

Dat is de torenhoge inzet rond het 'Grand Central Station of the West' van $ 4.185 miljard, het reusachtig nieuw Transbay Transit Center in aanbouw in het centrum van San Francisco.

“Er stonden letterlijk 20 tot 30 personen over mijn schouder mee te kijken bij de testen van onze alternatieve waterdichtingsoplossing, beginnend bij de burgemeester en dan dalend in rang”, verklaart Dean Edwards, projectleider voor Best Contracting Services, Inc., de onderaannemer voor waterdichting bij het infrastructuurproject.

"Werken met GCP Applied Technologies zorgt voor gemoedsrust. Ze staan voor ons klaar om nieuwe afwerkingen te ontwikkelen om vol vertrouwen een gewaarborgd systeem te installeren. Zij zijn de goudnorm van de sector. Vanuit het standpunt van een aannemer kan ik niets beter verlangen."
-

Dean Edwards, Project Lead
Best Contracting Services, Inc.

De hoogwaardigheidsbekleders hadden grondige redenen tot bezorgdheid. Het transportinfrastructuurproject liep 2,5 maanden achter op schema. De grootste uitdaging was een waterdichtingsmethode onder het maaiveld“… waarvan de uitharding een eeuwigheid duurde” in de vochtige, diepte van onze vier blokken lange uitgraving. De klok van het budget tikte verder; dure stilstand van de werken en bemalingspompen die zeven dagen op zeven lawaai maakten.

Een probleem was de originele op asfalt gebaseerde oplossing. Het hardde niet uit zoals voorzien omwille van de werfomstandigheden. Daarnaast is de waterdruk die de werf aan alle kanten samenpersten ongelooflijk. Indien de pompen slechts even kortstondig werden stilgelegd, begonnen de muren onmiddellijk te kreunen. “Wij bevonden ons minstens 10 meter onder het waterpeil”, zei Edwards.

Er was onmiddellijk een betere oplossing nodig die werkte voor deze infrastructuur.

“Wij introduceerden GCP Applied Technologies”, zei Edwards. “GCP PREPRUFE® is een vooraf geplaatst, niet uithardend waterdicht membraan dat reeds gebruikt werd bij honderden belangrijke infrastructuurprojecten in de afgelopen 20 jaar. Door het wegnemen van de uitharding konden we de planning versnellen.

Geen ander product maakt aanspraak op de wereldwijde goedkeuring zoals PREPRUFE® waterdichting. Het werd ontworpen om precies datgene te leveren dat de transportinfrastructuur nodig heeft, met: 

  • Een snelle en eenvoudige installatie.
  • Een degelijk productontwerp dat weerstand biedt aan nat en onvoorspelbaar slecht weer in San Francisco.
  • Permanente zelfklevende verlijming van de sterke HDPE barrière aan het beton. 
  • Een zuiver, net en asfaltvrij en kleivrij product met hoge weerstand tegen vervuilde en agressieve gronden. 
  • Onmiddellijk berijdbaar voor het weven dan de wapening op dezelfde dag. 

De resultaten

Na goedkeuring voor gebruik van PREPRUFE®—startten de opdrachtnemers met de afdichting van muren en vloer. Zonder uithardingstijd ging de installatie snel vooruit.

Oplevering van de eerste fase van het transportinfrastructuurproject is gepland voor 2017. Vandaag is er enkel goed nieuws: "De werf is droog. Wij wachten zelfs op de algemene aannemer om op gelijke hoogte te komen", zegt Edwards verheugd.

Blue360sm Product Performance Advantage.

Omdat elk project, groot of klein, het beste beschermingsniveau verdient.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-14

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/preprufe-solved-4-billion-transport-infrastructure-challenges