Waterdichting van het Alaskan Way Viaduct van $ 3,1 miljard

Project
Alaskan Way Viaduct
Onderaannemer waterdichting
F.D. Thomas
GCP oplossing
PREPRUFE® SCS waterdichtingssysteem
Overzicht
Overzicht

Het Alaskan Way Viaduct is een enorm transportinfrastructuurproject van $ 3,1 miljard waarvan de oplevering einde 2018 gepland is. Het transformeert de waterkant van het centrum van Seattle met een reeks van 30 belangrijke onderling gerelateerde bouwprojecten De headliner: een 4 km lange snelwegtunnel, onder het centrum van Seattle. Het project vervangt het origineel Alaskan Way Viaduct, een verouderd viaduct over de snelweg dat kwetsbaar is voor aardbevingen.

"Gelegen aan de Westkust hebben wij als bedrijf miljoenen voet van het Preprufe® SCS systeem gebruikt. Wij hebben op geen enkel moment problemen gehad met grote lekken of falen van het systeem."
-

Bill Parks, Project Manager
F.D. Thomas

Bill Parks, Project Manager voor waterdichter F.D. Thomas, kreeg verschillende epische opdrachten zoals het waterdicht maken van het zuidelijk tunnelportaal; een ondergrondse overbrugging gemaakt uit spuitbeton. De site van 18m diep dreef virtueel in het water. Waterfonteinen spoten stelselmatig 1m of hoger omhoog uit de sliblaag. Secanspalen boden slechts een schijn van weerstand tegen het water. En het bleef regenen.

Het transportinfrastructuur stond voor een uitdagende reeks problemen, zoals: 

  • voldoen aan de specificaties die een waterdichtingsoplossing vereisen van kleimembranen 
  • meters onder het waterpeil werken gedurende een van de meest regenachtige periodes 
  • voldoen aan strenge garantievoorwaarden voor bijna-nul lekkage 
  • onderhouden van een hyperagressieve projectplanning

Parks wist dat indien hij één cruciale hindernis kon overbruggen—namelijk de originele specificaties van de waterdichting van de transportinfrastructuur wijzigen—hij en zijn team aan de vereiste specificaties kon voldoen. 

“Wij drongen aan op het PREPRUFE® SCS systeem”, wist Parks. "Indien we een ander systeem hadden gebruikt, was het een ramp geweest."

Het vooraf toegepaste PREPRUFE® SCS-systeem, dat ontworpen werd als bekleding in spuitbeton,  wordt gefabriceerd en verkocht door GCP Applied Technologies, wereldwijd toonaangevend bouw- en technologieleider. Het membraan is gemakkelijk in gebruik en het geïnjecteerde hars  creëert een uniform en continue waterdichtingssysteem dat de structuur dicht met een flexibele bekleding en een einde maakt aan laterale watermigratie. 

“Indien er een lek verschijnt”, zegt Parks, “zijn de kansen op onmiddellijke dichting met PREPRUFE® SCS ongeveer 90%.”

De resultaten

Hoewel er tot twee jaar werk nog steeds wordt gewerkt aan het boren en afwerken van de tunnel, zijn de resultaten van de transportinfrastructuur in het zuiden uitstekend. F.D. Thomas heeft PREPRUFE® SCS-systeem geïnstalleerd op ongeveer 400.000 vierkante voet muren. Oordeel: een kurkdroge tunnel.

"Wanneer waterdicht gemaakt door een ervaren team, zijn de spuitbetontoepassingen volledig waterdicht," legt Parks uit. "Algemene aannemers, eigenaren, architecten en ingenieurs kunnen absoluut waterdicht spuitbeton met vertrouwen specificeren." Er is een project van $ 3.1 miljard in Seattle dat het bewijst.

Blue360sm Totaal zakelijk voordeel. De kracht van GCP-producten, prestaties en mensen.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-14

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/waterproofing-31b-alaskan-way-viaduct