Infrastructuur voor openbaar vervoer in Saudi-Arabië gebruikt GCP Technologies Waterdichtingssystemen

PREPRUFE® en Bituthene waterdichting werden gebruikt op de Haramain treinstations
Project
Haramain Treinstations, Saudi-Arabië
Klant
Saudi Railways Organisation
Architecten
Foster & Partners & Buro Happold
Ingenieurs
Buro Happold, Dar Al-Handasah
GCP-oplossingen
PREPRUFE® waterdichting, BITUTHENE® waterdichting
Overzicht
Overzicht

Het project

Door de heilige steden van Saudi-Arabië te verbinden is de Haramain Hoge Snelheid Spoorweg één van de grootste infrastructuurprojecten voor openbaar vervoer in het Midden-Oosten met de uitdaging van extreme hitte en woestijnomstandigheden, evenals met de bouw van vier nieuwe stations in amper vier jaar tijd.

Ontworpen door het joint venture team van Foster + Partners en Buro Happold, in samenwerking met een lokale architect, Dar Al-Handasah, verbindt dit 450 km hoge snelheidsspoor de meest heilige steden van de Islam, Mekka en Medina met de Rode Zee kuststad van Jeddah, een belangrijke toegangspoort voor miljoenen pelgrims, en met de King Abdullah Economische Stad.

"De GCP PREPRUFE® 300R en BITUTHENE® 8000 HC membranen boden aanzienlijke voordelen... als gebruiker leidde de eenvoud en flexibiliteit van de installatie tot merkbare vermindering van technische werkuren."
-

Hussein Ali Khod, Project Manager, Rawabi Specialized Contracting

Terwijl het een gebied bestrijkt van 30-maal de grootte van Trafalgar Square in Londen werden de vier stations in recordtijd gebouwd. Agressieve grond eigenschappen en een hoog waterpeil zorgden voor de nodige uitdagingen. Om deze problemen aan te pakken, werd het hoogwaardige PREPRUFE® waterdichtingsmembraan gebruikt om te beschermen tegen de schadelijke effecten van grondwater. Het bood buitengewone bescherming aan de infrastructuur voor aan alle onderdelen beden het maaiveld tot niveaus boven het waterpeil in extreme woestijnomstandigheden.

Om het risico verder te minimaliseren en continuïteit te verzekeren, werd BITUTHENE® 8000 HC waterdichtingsmembraan gespecificeerd om volledige bescherming te bieden voor de funderingsmuren. In totaal gebruikten de stations een verbluffende 300.000 m2 of PREPRUFE® 300R en 150.000 m2 BITUTHENE® 8000 HC.

“De GCP PREPRUFE® 300R en BITUTHENE® 8000 HC membranen boden aanzienlijke voordelen als de waterdichtingsoplossing voor het station in Jeddah”, reageerde Hussein Ali Khodr, Project Manager bij Rawabi Specialized Contracting. “De aard van het infrastructuurproject en de stad stipuleerde het gebruik van geteste, ultramoderne technologie en als applicator leidden de eenvoud en flexibiliteit van de installatie tot merkbare besparingen op manuren.”

Ontworpen met synthetisch klevende lagen, gecombineerd met een stevige HDPE-folie, bood PREPRUFE® membraan een permanente fysieke dampbarrière die elke structuur beschermt tegen een chloride- en sulfaataanval. In tegenstelling tot andere waterdichtingsoplossingen zorgde PREPRUFE® ervoor dat de structuur onaangetast bleef door zout en sulfaataanval, zelfs wanneer hun concentratie na verloop van tijd verandert.

Geen ander systeem beschermt een ondergrondse structuur tegen de schadelijke effecten van water, damp en gas als PREPRUFE®.

De resultaten

De gepatenteerde ADVANCED BOND TECHNOLOGY™ van GCP zorgt ervoor dat beton zich zeer sterk vasthecht aan PREPRUFE®, waardoor een unieke volledige afdichting gevormd wordt die watermigratie voorkomt, met een aanzienlijke vermindering van de risico's op lekken. Het werd aangebracht op natte ondergronden en was dadelijk begaanbaar na installatie, waardoor een een snelle en makkelijke installatie wordt bekomen door het vermijden van meerdere lagen en ingewikkelde details.

Met PREPRUFE® werden beschermende lagen van beton of platen ook geëlimineerd, de diepte van uitgraving en opgegraven grond verminderend en het aantal producten verminderd. Dit versnelde het kritische pad van het transportbedrijf project en zorgde ervoor dat het project volgens plan verliep.

Met de specificatie van het PREPRUFE® en BITUTHENE® waterdichtingssysteem demonstreerde GCP opnieuw het vermogen weergaloze waterdichtingstechnologieën en oplossingen voor de meest uitdagende projecten wereldwijd te leveren.

Blue360sm Product Performance Advantage: omdat elk project, klein of groot, het beste beschermingsniveau verdient.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-13

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/transportation-infrastructure-saudi-arabia-utilizes-gcp-technologies