Arts Facility Gebruik GCP om het concertontwerp te voltooien

Nieuw concertontwerp implementeert een innovatieve waterdichtmakende oplossing met onze producten.
Project
Green Music Center in Sonoma State University
Eigenaar
Sonoma State University, Rohnert Park, CA
Uitvoerend architect
A.C. Martin Partners, Los Angeles, CA
Architect van het concertgebouw
BAR Architects, San Francisco, CA
Architect van het ontwerp
William Rawn Associates, Boston, MA
Techniek
Arup, San Francisco, CA
Bouwmanager
Rudolph and Sletten, Inc., Redwood City, CA
Waterdichtingsinstallatie
Lawson Roofing Company, San Francisco CA
GCP-oplossingen
BITUTHENE® waterdichting, PREPRUFE® vooraf geplaatste waterdichting
Overzicht
Overzicht

Het project

Wanneer u denkt aan het ontwerpen van een muziekcentrum voor beeldende kunsten van wereldklasse, dan denkt u automatisch aan uitstekende akoestiek en geluidsisolatie. Dankzij haar ingenieus ontwerp voldoet het Green Music Center in Sonoma State University, met 1.400 zitplaatsen, ruimschoots aan de ontwerpvereisten voor een concertgebouw. Maar verrassend genoeg was één van de meest innovatieve aspecten van het concertgebouw niet de geluidsisolatie maar het waterdichtingssysteem.

Voor alle deelnemers aan het project klonk het vinden van een succesvolle oplossing voor deze ongebruikelijke waterdichting als muziek in de oren.

"Met het hoog waterpeil als uitdaging werd een slimme oplossing geboden dat ons bouwontwerp ondersteunde en ervoor zorgde dat het project succesvol vooruitgang boekte."
-

Bryce Tanner, Arup

"Wij specificeren PREPRUFE® en BITUTHENE® voor bijna al onze projecten. Het is wat ons betreft een eenvoudige keuze omdat wij zoveel succes hadden met GCP waterdichting."
-

Bill Bussey, A.C. Martin Partners

De inkomhal van de Green Music Center-concerthal bevindt zich op het gelijkvloers en het gebouw helt neerwaarts, onder het maaiveld, naar het podium. Bovendien was er extra kubieke meter aan ruimte nodig voor de luchttoevoer van het gebouw zodat de diepte nog verder reikte.

Met een hoog waterpeil, slechts enkele meters onder de oppervlakte, was een ingenieus ontwerp en dito constructie nodig—om zowel een tijdelijk ondergronds watersysteem te creëren tijdens constructie als een langdurige waterdichtingsoplossing om het concertgebouw en de culturele tentoonstelling droog te houden voor de komende jaren.

“Wij wisten dat het waterpeil een echte uitdaging zou creëren, dus werden tijdelijke waterputten gecreëerd rond de fundering om pompwater op te vangen tijdens de constructie", verklaarde Bill Bussey van A.C. Martin Partners, de architecten van het concertgebouw.

Door het hoge waterpeil pompen waterpompen tijdens de constructie duizenden liters water per dag en werkten ze constant. Omwille van het energieverbruik en lawaai bleek dat er een meer efficiënte langdurige oplossing nodig was. Bijgevolg werd er onder de oppervlakte een omleidingssysteem voor het grondwater geïnstalleerd rond het ganse gebouw.

Naast het afwateringssysteem was waterdichting essentieel voor het succes van het ontwerpproject van de concertzaal.

Onder de leiding van hun gespecialiseerde waterdichtingsadviseurs specificeerde A.C. Martin Partners onze GCP waterdichtingsproducten, op basis van de goede resultaten op lange termijn die het architectenbureau bij dit soort projecten boekte.

Blue360sm Product Performance Advantage: omdat elk project, klein of groot, het beste beschermingsniveau verdient.

De resultaten

PREPRUFE® 300R werd gebruikt in de pompput waar, ondanks de modderige omstandigheden, de sterke drukgevoelige kleefstof een vaste hechting vormde met het beton om waterinfiltratie of migratie rond de structuur te voorkomen. BITUTHENE® System 4000 werd toegepast op de buitenkant van de keldermuren. BITUTHENE® System 4000, een voorgevormd waterdicht membraan, bevat een zeer plakkerig zelfklevend membraan met een latex grondlaag en biedt een langdurige waterdichtingsoplossing.

“Wij zijn tevreden met deze totaaloplossing”, aldus Bill Bussey. “De kelder is droog en er zijn geen klachten.”

Om het concertgebouw te isoleren van het lawaai van de waterpompen is het gebouw volledig geluidsdicht en wordt de beste akoestiek verzekerd. En nu is het volledige gebouw net zo doeltreffend waterdicht dankzij het uniek ontwerp van de concertzaal.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-13

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/arts-facility-use-gcp-complete-concert-design