Museumbouw implementeert een oplossing voor waterdichte bescherming

PREPRUFE®- en BITUTHENE®- waterdichting gebruikt om museum van 65€ miljoen te beschermen.
Project
Museum of European and Mediterranean Civilisations (MuCEM)
Klant
Frans ministerie van Cultuur
Architect
Rudy Ricciotti en Roland Carta
Aannemer
Dumez Sud + Freyssinet Sud-Est (VINCI Construction France)
Bouwkundige ingenieurs
SICA en Lamoureux & Riciotti
GCP-oplossingen
PREPRUFE® vooraf toegepaste waterdichting, BITUTHENE® waterdichting
Overzicht
Overzicht

Het project

Het nieuwe Museum of European and Mediterranean Civilisations (MuCEM) van € 65 miljoen in Marseille, gelegen aan de kust van de Middellandse Zee, werd ontworpen om buitengewone weerstand te bieden tegen uitdagende en agressieve omstandigheden van kustgebieden.

MuCEM werd ontworpen door architecten, Rudy Ricciotti en Roland Carta en gebouwd door Dumez Sud + Freyssinet Sud-Est (VINCI Construction France), en bevindt zich op herwonnen grond aan de toegang van de historische haven van Marseille—tussen een fort uit de 17de eeuw en een vroegere cruiseterminal. Een spectaculaire kubus van 15.000 m2, bedekt met een met rasterwerk versterkt UHPC-beton; het is het eerste nationaal museum dat uitsluitend buiten de Franse hoofdstad ligt en het kenmerkt het jaar van Marseille als Europese cultuurhoofdstad.

"De toepassing van PREPRUFE® beschermt het museum en haar collecties en tentoonstellingen voor lange tijd tegen waterinfiltratie en migratie rond de fundering."

Omwille van de nabijheid van de kust hadden de bouwingenieurs van het museum, SICA en Lamoureux & Riciotti, een allesomvattend waterdichtingssysteem nodig dat de bodemplaat zou beschermen tegen waterinfiltratie, bescherming zou bieden tegen zout en sulfaten in de bodem en de levensduur van de structuur zou bewaren.

Geconfronteerd met blootstelling aan zoutwater, hoog waterpeil en schommelende temperaturen bewees 5.000 m² PREPRUFE® waterdicht membraan de ideale oplossing te zijn voor een waterdichte bescherming van onder het maaiveld tot hogerop.

PREPRUFE® is een geavanceerd membraansysteem dat de meest veilige en betrouwbare waterdichting biedt. Onze gepatenteerde ADVANCED BOND TECHNOLOGY™ zorgt ervoor dat beton zich agressief vasthecht aan PREPRUFE®, een membraansysteem met synthetische zelfklevende lagen, waardoor een unieke grondige afdichting gevormd wordt die watermigratie tussen de waterdichting en de structuur voorkomt, met een aanzienlijke vermindering op lekkagerisico's.

PREPRUFE® beschermt een ondergrondse structuur beter tegen schadelijke effecten van water, damp en gas dan eender welk concurrerend product.

Het kan ook toegepast worden op nat beton en is onmiddellijk begaanbaar na installatie, en zorgt daardoor voor een snelle en gemakkelijke installatie.

Om de specificatie van de allesomvattende waterdichting van het bouwproject van het museum te voltooien leverden wij BITUTHENE® LM, een vloeibaar membraan van gemodificeerd asfalt dat een continu waterdichtingssysteem biedt tussen de betonplaat en de slibwanden.

De resultaten

Het behoud en de bescherming van culturele gebouwen was essentieel voor de komende generaties; daarom toonde de succesvolle toepassing van PREPRUFE® bij MuCEM het belang aan van de specificatie van een geomembraan om de uitdaging aan te gaan. PREPRUFE® was niet alleen geschikt voor het doel, maar was ook duurzaam op economisch en milieukundig vlak en leverde daarbij een waterdichting zoals geen enkel ander systeem op de markt.

De toepassing van PREPRUFE® beschermt het museum en haar collecties en tentoonstellingen voor lange tijd tegen waterinfiltratie en migratie rond de fundering.

Blue360sm Product Performance Advantage: omdat elk project, klein of groot, het beste beschermingsniveau verdient.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-13

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/museum-construction-implements-a-solution-watertight-protection