Een elektriciteitscentrale van $2 miljard gebruikt Preprufe® Waterdichting in toepassing onder het maaiveld

GCP vergemakkelijkte de waterdichting van een hernieuwbare elektriciteitscentrale in Singapore
Klant
Renewable Energy Corporation ASA (REC)
GCP oplossing
Preprufe® 300R waterdichting
Overzicht
Overzicht

Het project

Het in Oslo gevestigde Renewable Energy Corporation ASA (REC) bouwde 's werelds grootste productiefaciliteit voor zonne-energieproducten in Singapore. De eerste fase van het project omvatte de bouw van een geïntegreerde productiefaciliteit op een site van 25 hectare in Tuas—het westelijke deel van Singapore—aan een kostprijs van $2 miljard Amerikaanse dollar.

Het Tuas-productiecomplex produceert zonnewafels, cellen en modules voor de internationale stroommarkt. De eerste dergelijke propere en hernieuwbare energiefabriek in Zuidoost-Azië vormt onderzoek en ontwikkeling een belangrijk onderdeel van de werking van het Tuas-complex.

"Het gebruik van Preprufe® waterdichting heeft bijgedragen tot het verbeteren van het schema van waterdichtingstoepassing bij de bouw van REC faciliteit."

Het REC-productiecomplex was gebouwd op een site die op drooggelegd land lag, met grond die minder compact was dan natuurlijke grond. Er waren zorgen over grondverzakkingen en hoe dit de waterdichting van de fundering zou beïnvloeden. Als gevolg van het milieugevoelige werk dat uitgevoerd werd op deze elektriciteitscentralefaciliteit en laboratoria werden vocht- en waterdichtingsspecificaties ingesteld op een strikte 6% of minder.

Het strakke bouwschema was een andere projectuitdaging. Een totaal van acht maanden werd ingesteld voor waterdichtingswerk dat een oppervlak van meer dan 70.000m2 dekt. Snelle en efficiënte toepassing van het waterdichtingsproduct zonder de prestaties in gevaar te brengen, werd dus een cruciale factor bij het overwegen van waterdichtingsopties.

Het installeren van een hoogwaardige dampbarrière was de sleutel voor het verzekeren van waterdichting onder het maaiveld. Na zorgvuldige evaluatie selecteerde het stroomprojectteam Preprufe® 300R vooraf toegediend waterdicht membraan voor de onderzijde van basisplaten. 

Preprufe®-membranen kunnen horizontaal worden aangebracht op glad geprepareerd beton of gecomprimeerd zand, of permanente bekisting of aangrenzende structuren verticaal. Dit versnelt de toepassing en constructie. Beton wordt dan direct tegen de kleefzijde van het membraan geworpen.

Preprufe® waterdichting vormt een integrale hechting met het beton en biedt een unieke afdichting tegen de migratie van water en blijft onaangetast door grondverzadiging onder platen.

Blue360sm productprestatievoordeel: Omdat elk project, groot of klein, het beste niveau van bescherming verdient.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2022-02-08

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/2-billion-power-industry-plant-uses-preprufe-waterproofing-below-grade