Productiefaciliteit Gebruikt GCP voor gemakkelijkere en veiligere bouw

STRUX® synthetische macro vezels bieden de perfecte oplossing voor het versterken van de vloeren van de productiefaciliteit.
Het project
Fabriek, Pineville, LA
Betonleverancier
TXI Inc., Alexandria, LA
Betonaannemer
Imperial Concrete, Champaign, IL
GCP oplossing
STRUX® synthetische macro vezels
Overzicht
Overzicht

Het project

Van detergent tot vloerreiniger, van shampoo tot voorgeschreven medicijnen, huishoudproducten hebben verpakking nodig. Toen één van de wereldleiders in plastieken containerproductie moest uitbreiden naar Centraal Louisiana om te leveren aan één van hun belangrijkste klanten hield dit de bouw van een nieuwe productiefaciliteit in.

Het ontwerp van het gebouw was belangrijk en er werd bijzondere aandacht besteed aan de prestaties van de vloer, die nodig waren om het zware productiemateriaal te ondersteunen.

"Wij zijn blij met onze omschakeling naar STRUX®. Wij verwachten een goede langdurig duurzame vloerplaat die voldoet aan de behoeften van onze klanten."
-

Chuck Fogerson, Projectmanager

Het project specificeerde initieel stalen vezels in de grondplaat betonnen vloer van de fabriek. Stalen vezels werden jarenlang in deze toedieningen gebruikt. Toen Kevin Williams, TXIs Regio-Manager, echter gevraagd werd beton te leveren voor het project, wist hij dat er zelfs een betere manier was om de vloer van de productiefaciliteit te bouwen.

Terwijl het bedrijf reeds de nodige stappen gezet had om platen te ontwerpen via macrovezels, door gelast draadgaas te elimineren van hun projecten, plaatsten de stalen vezels nog steeds uitgave- en afwerkingsproblemen voor hen. Met de vereiste voor hoge, langetermijn prestaties aan een rendabele prijs, beval Kevin STRUX® synthetisch macrovezels aan om de stalen vezels te vervangen.

In feite bood STRUX® 90/40 voor dit project een kans op betere prestaties, hetgeen Imperial Concrete, de betonaannemer op het project, aanzette tot het brengen van de quote naar de eigenaar. 

De eigenaars van de productiefaciliteit waren er snel bij om de omschakeling naar STRUX® te omarmen, de voordelen erkennend die synthetische macrovezels hebben ten opzichte van stalen vezels.

Gemaakt uit een unieke polymere kleur zijn STRUX® 90/40 synthetische macrovezels gepatenteerd, synthetische monofilamenten van hoge kleverigheid, ontworpen om stalen vezels, gelast draadgaas, lichte wapening   en andere secundaire versteviging te vervangen door betonnen grondplaattoepassingen. 

In tegenstelling tot de traditionele 'microvezel'-versteviging werd STRUX® 90/40 specifiek ontworpen om hoge, postbarstregelingprestaties in deze toepassingen te bieden. Van STRUX® 90/40 werd al bewezen op betrouwbare manier gemiddelde reststerktewaarden boven 150 psi te bereiken die makkelijk op het veld gegroepeerd en afgewerkt kan worden en is makkelijker en veiliger om te gebruiken dan deze andere types van secundaire versteviging.

"Tijdens het afwerkingsproces was er merkbaar minder slijtage aan de stalen bladen van de afwerkmachine dan bij gebruik van stalen vezels."
-

Bob Slade,
Eigenaar, Imperial Concrete

De resultaten

De eigenaars van de productiefaciliteit waren er snel bij om de omschakeling naar STRUX® te omarmen, de voordelen erkennend die synthetische macrovezels hebben ten opzichte van stalen vezels.

Gemaakt uit een unieke polymere kleur zijn STRUX® 90/40 synthetische macrovezels gepatenteerd, synthetische monofilamenten van hoge kleverigheid, ontworpen om stalen vezels, gelast draadgaas, lichte wapening   en andere secundaire versteviging te vervangen door betonnen grondplaattoepassingen. 

In tegenstelling tot de traditionele 'microvezel'-versteviging werd STRUX® 90/40 specifiek ontworpen om hoge, postbarstregeling prestaties in deze toepassingen te bieden. Van STRUX® 90/40 werd al bewezen op betrouwbare manier gemiddelde reststerktewaarden boven 150 psi te bereiken die gemakkelijk op het veld gegroepeerd en afgewerkt kan worden en is gemakkelijker en veiliger om te gebruiken dan deze andere types van secundaire versteviging. 

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2022-02-08

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/manufacturing-facility-utilizes-gcp-easier-and-safer-construction