Het gebruik van SILCOR® Waterdichting bij het Heathrow Airport bouwproject bespaart tijd

Luchthavenbouw is een succes na het gebruik van SILCOR® van GCP Applied Technologies
Project
Heathrow Airport T2A—The Queens Terminal
Klant
BAA PLC
Architect
Luis Vidal & Architects (LVA)
Aannemer
Ferrovial/Laing O’Rourke JV
Applicator van waterdichting
Structural Membranes Specialists Ltd
GCP oplossing
SILCOR® vloeibare waterdichting
Overzicht
Overzicht

De bouw van de nieuwe T2A-passagiersterminal in Heathrow Aiport, voor het bedrag van £ 1,5 miljard, werd in juni 2014 voltooid. Het belangrijke infrastructuurproject werd ontworpen door Luis Vidal Architects en gebouwd door HETCo, een joint venture tussen Ferrovial Agroman en Laing O’Rourke.

Na enkele geleidelijke fases door BAA, zal het bouwproject van de Queens Terminal voltooid worden met een capaciteit van 30 miljoen passagiers per jaar.

"Meer dan 80 succesvolle projecten werden tot op heden met SILCOR® vloeibare waterdichting voltooid in Europa. GCP helpt de wereld bouwen met zelfvertrouwen, door hun gedrevenheid in het leveren van producten van wereldklasse, toegepaste kennis en uitstekende service."

Het betonnen platformoppervlak, boven de parking, bagageafhandeling en serviceruimte bestreek ongeveer 4.000 m² en was een kritiek punt in het programma. 

De afwerking van het platform bestond uit een mengeling van plaveisel, aangeplante zones voor voetgangersverkeer en asfalt voor voertuigen. De uitdaging voor de bouw van de luchthaven was het gebruik van een waterdichtingssysteem dat voldeed aan de voorwaarden van het programma inzake:

  • Snelheid van installatie 
  • Snelle heropening van de site 
  • Schadebestendigheid 
  • Geschikt voor meerdere ondergronden (beton, staal, aluminium, gegalvaniseerd staal)

Een bijkomende essentiële behoefte voor het projectteam was het gebruik van een waterdichtingssysteem dat in onderbroken fases kan worden geïnstalleerd om, na enkele weken vertraging, overlappingen bij eerder toegepaste gebieden mogelijk te maken.

HETCo evalueerde meerdere membraan en vloeibare waterdichtingssystemen voor de waterdichting van het platform met specifieke nadruk op vereenvoudigde afwerking bij eindstukken en penetraties. HETCo koos het vloeibare waterdichtingssyteem SILCOR®spray van GCP Applied Technologies. SILCOR® is een snelzettend twee component, vloeibaar aangebracht polyurea waterdichtingssysteem met buitengewone fysische eigenschappen.

Het systeem heeft een BBA certificaat en een Europese technische goedkeuring (ETA). 

De toepassing is gespoten door middel van gespecialiseerde meer-componenten apparatuur, in overeenstemming met door GCP ontwikkelde degelijke kwaliteitsprocedures

De resultaten

SILCOR® waterdichting werd succesvol geïnstalleerd door Structural Membranes Specialists, aanbevolen door GCP. Het loste het probleem van goede chemische weerstand op, omdat bepaalde gebieden van het platform, die gebruikt werden door voertuigen, een risico op lekkage van vliegtuigbrandstof vormen.

SILCOR® vloeibare waterdichting is bijzonder geschikt voor waterdichting van betonnen platformoppervlakken voor dit soort contracten.  Al meer dan 50 jaar hebben GCP producten, kennis, data, technologieën, services en mankracht superieure bouwassistentie en -innovatie geboden.

Blue360sm Product Prestatie Voordelen

Omdat elk project, groot of klein, het beste beschermingsniveau verdient.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-14

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/utilizing-silcor-waterproofing-heathrow-airport-construction-project-saves