Door het gebruik van ADPRUFE®, opende het Britse winkelcentrum op tijd

Integraal waterdichte betonelementen maken het Britse winkelcentrum waterdicht.
Project
Westfield Stratford City winkelcentrum
Eigenaar
Westfield Group
Ingenieur
Robert Bird Group & Arups
Architect
Fletcher Priest & AHMM
Algemene aannemer
PC Harrington
Applicator
Quickseal (Volkerlaser)
GCP-oplossingen
ADPRUFE® integraal waterdicht beton, PREPRUFE® waterdichting, BITUTHENE® waterdichting
Overzicht
Overzicht

Het project

Gelegen naast het London Olympic Park is het Westfield Stratford City winkelcentrum één van de grootste stedelijke winkelcentra in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Dit spraakmakend commercieel project voor GCP Applied Technologies omvatte elementen van een commercieel gebouw met meer dan 1,5 miljoen vierkante voet aan winkelruimte, tunnelwerk voor de Londense Metro en openbare terrassen.

Het winkelcentrum van het Verenigd Koninkrijk, eigendom van de Westfield Group, werd in september 2011 geopend.

"PREPRUFE® 300R is een uniek membraan, met een degelijke folie van hoge dichtheid polyethyleen (HDPE), ondoordringbaar voor water, waterdamp en gassen, gecombineerd met een speciale veellagige matrix."

De uitdaging

Het winkelontwerp specificeerde Grade 4 waterdichtingsbescherming, met specifieke vereisten voor gasbescherming.

Ontwerpvereisten waren voor bewoonbare plaatsen doorheen het winkelcentrum, met aanzienlijke externe oppervlaken voor publieke toegang, samen met elementen van de Londense metrotunnel en gebieden over het dak van de North Ticket Hall.

Er was ook druk van het commerciële gebouw om het project tijdig af te ronden voor de opening in 2011. Er waren veel afzonderlijke bedrijven bij betrokken, die een nauw toezicht vereisten van het GCP team.

Voor het winkelcentrum gebruikten ze ADPRUFE® integraal gewaterdichte betonelementen om technische aspecten te vereenvoudigen, vooral rond paal afdekkingen die, op hun beurt, hielpen het bouwschema voor aannemers te versnellen.

PREPRUFE® 300R en BITUTHENE® 8000 waterdichte membranen werden aangebracht in de kelder, op platen, op muren, op paal afdekkingen en externe oppervlakken.

PREPRUFE® en BITUTHENE® membranen werden volledig en nauw verbonden met het structureel beton, hierdoor werd de vereiste graad van waterdichting bereikt en was een volledig waterdicht systeem gecreëerd. Beide producten zijn geschikt voor bescherming tegen de effecten van water, vocht en gas binnendringing in een commercieel gebouw.

Over PREPRUFE® en GCP

PREPRUFE® 300R is een uniek membraan, met een sterke folie van hoge dichtheid polyethyleen (HDPE), ondoordringbaar voor water, waterdamp en gassen, gecombineerd met een speciale veellagige matrix. Deze matrix aan één kant van het membraan ontwikkelt een sterke hechting wanneer belast door de druk van vers gegoten beton tijdens de giet- en opeenvolgende verharding.

GCP heeft een sinds lang gevestigde en sterke waarde, opgebouwd over een periode van meer dan 25 jaar, met de consulterende ingenieurs en hoofdaannemers en onderaannemers die bij het project betrokken werden. Teamleden werkten samen om hun doel te bereiken van het verzekeren van maximaal potentieel van het project en ondersteunden hun klanten en elkaar doorheen een ingewikkeld proces.

Blue360sm Total Business Advantage: de kracht van GCP producten, prestatie en mensen.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-13

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/utilizing-adprufe-uk-shopping-center-opens-time