Transportbedrijf zorgt voor succesvolle waterdichting van autobruggen

BITUTHENE® 5000 en SOLARSHIELD® 100 gebruikt in Expo Milaan 2015.
Project
EXPO Milaan 2015
Eigenaar
EXPO 2015
Ingenieur
Marco Acquati Engineer (MM)
Algemene aannemer
Ing. Mantovani SpA
GCP-oplossingen
BITUTHENE® waterdichting, SOLARSHIELD® waterdichting
Overzicht
Overzicht

Het project

Expo Milano 2015 was een niet-commerciële tentoonstellingsruimte, open van 1 mei tot 31 oktober. De tentoonstellingsruimte besloeg 1 miljoen m², met meer dan 130 deelnemers, kreeg meer dan 20 miljoen bezoekers over de vloer en liep gedurende 184 dagen.

Het project omvatte een brugconstructie van meerdere kleine berijdbare bruggen, verbonden met het hoofdplatform van de EXPO, die een kunstmatige rivier kruisten.

"Wij stelden een zelfklevend membraan als oplossing voor om te voldoen aan de behoeften van het brug bouwproject. Het voorstel bestond uit zowel BITUTHENE® 5000 en SOLARSHIELD® 100 membranen op het brugdek."

Het transportbedrijf had nood aan een waterdicht membraan met lage dikte dat bescherming bood aan de brugdekken en voldeed aan de criteria bepaald door de Milan Metropolitan Office (MM). Het gekozen systeem moest weerstand bieden aan heet asfalt, volledige hechting bieden en gemakkelijk zijn in gebruik.

Wij stelden een zelfklevend membraan als oplossing voor om te voldoen aan de behoeften van het brugbouwproject. Het voorstel bestond uit zowel BITUTHENE® 5000 als SOLARSHIELD® 100 membranen aan de brugdekken.

Over een periode van twee jaar bouwen wij een sterke relatie op met MM door het leveren van data, ondersteuning en afwerking, voorgeschreven clausules en een economische beoordeling.

Ing. Mantovani spa werd aangeduid als algemene aannemer van het project en nam, samen met onze twee teamleden, enkele succesvolle beslissingen bij cruciale problemen wat leidde tot de uiteindelijke opdracht.

Over de producten

BITUTHENE® 5000 is een voorgevormd, koud toegepast membraan met een globale dikte van 1,6 mm bestaande uit een zelfklevende rubber/bitumen samenstelling, beschermd met een siliconen beschermfolie, met een polypropyleen netfolie en wordt geleverd in rollen van 1,0 m x 20,0 m.

SOLARSHIELD® 100 is een degelijk, koud toegepast zelfklevend aluminium membraan dat gebruikt kan worden als zonnereflecterende aanwerking of als bescherming voor blootgestelde dakdichtingsmembranen.

Het GCP Blue 360sm Field Advantage team bood continue werfondersteuning om ervoor te zorgen dat de materialen toegepast werden volgens de aanbevolen installatierichtlijnen. Deze service was een toegevoegde waarde en cruciaal omdat er geen gespecialiseerde applicator bij betrokken was.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-13

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/transport-business-successfully-waterproofs-car-bridges