SILCOR® vloeibare waterdichting redt het uitdagend project voor een farmaceutisch commercieel gebouw.

Een farmaceutisch gebouw werd tijdig opgeleverd dankzij SILCOR® vloeibare waterdichting.
Project
Farmaceutisch gebouw
Architect
Simons Group Ltd.
Algemene aannemer
SDC Special Projects
Applicator
Capel Waterproofing Ltd.
GCP oplossing
SILCOR® vloeibare waterdichting
Overzicht
Overzicht

Het project

Door de grote vraag naar hun producten investeerde een farmaceutisch bedrijf in de uitbreiding van de productiecapaciteit op hun productiesite in de VS. Een deel van dit project was het vergroten van het commercieel gebouw en het integreren van nieuwe productielijnen. 

De projectingenieurs moesten nieuwe airconditioning installeren en elektrische en mechanische leidingen leggen in nieuwe fabrieksruimten. Ongeveer 50 cm boven het dak van het bestaande gebouw werden nieuwe stalen portalen gebouwd als structurele basis voor de nieuwe fabrieksruimtes. Deze werden ondersteund door 18 verlengde stalen kolommen die via penetratie door het bestaande dak sneden. 

Omdat de penetraties moesten gedicht worden en toegang tot het bestaande dak beperkt zou zijn, besloot het projectteam het gehele dak opnieuw waterdicht te maken.

"SILCOR® loste onze waterdichtingsproblemen op voor dit project; wij werken goed samen met zowel GCP als Capel Waterproofing, de aannemer voor dakdichting. Wij gebruikten SILCOR® vloeibare waterdichting reeds voor andere projecten die wij hebben opgeleverd of waar we een offerte voor hebben ingediend,” zei Mike Hodges Contracts Manager, SDC Special Projects."

De oplevering van het project, zonder productieonderbreking in de fabriek, was een essentiële projectvereiste. Dit betekent dat de penetraties door het dak gesneden en gedicht moesten worden met een nieuw waterdichtingssysteem voor daken, ter voorkoming van onmiddellijke waterinfiltratie. Het gekozen waterdichtingssysteem moest ook toegepast worden bij het meer dan 10 jaar oude asfaltdak van het commercieel gebouw.

GCP Applied Technologies, een wereldwijd bouw- en technologieleider, werd gekozen om zowel de penetraties als de bestaande dakdekkingen van het commercieel gebouw waterdicht te maken. GCP stelde de installatie van hun SILCOR® vloeibaar waterdichtingssyteem voor.

De farmaceutische faciliteit was bezorgd over de risico's van onmiddellijke dichting van de kolom penetraties; daarom werd er een ‘mock up’ gebouwd voor het commercieel gebouw. De ‘mock up’ werd waterdicht gemaakt en na 12 uur getest op waterdichtheid met een hogedrukreiniger. De test bewees dat SILCOR® vloeibare waterdichting een hoge effectieve afdichting bereikte rond de kolommen.

GCP koos SILCOR® vloeibare waterdichting omdat het zich zowel aan staal als aan asfalt hechtte waardoor de continuïteit van het dampscherm van het dak en de isolatie behouden bleef en waterinfiltratie binnen twee uur na toepassing op de stalen kolommen voorkomen werd.

Het SILCOR® 900HA manueel toegepast membraan werd gebruikt om de 18 kolompenetraties af te dichten en het SILCOR® 900MP spray membraan werd gebruikt om het asfalt dak opnieuw waterdicht te maken.

Blue360sm Product Performance Advantage.

Omdat elk project, groot of klein, het beste beschermingsniveau verdient.

Waarom SILCOR®?

SILCOR® vloeibare waterdichting werd gekozen door de projectingenieurs en de aannemer van het commerciële gebouw omwille van: 

  • veelzijdigheid van toepassing – toepasbaar op alle substraten 
  • snelheid van toepassing – toepassingsopties met spray en truweel 
  • snelheid van het uitharden – bereikt snel waterdichte afdichting rond afwerking 
  • inherente sterkte–vermijdt zwakke punten bij overlappingen en lassen (in tegenstelling tot waterdichtingssystemen met platen)
  • vermindert het risico op brand – geen bitumenketel op de site vereist

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-14

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/silcor-liquid-waterproofing-saves-pharmaceutical-company-s-challenging