Het MGM City Center gebruikt GCP's Waterdichtings- en brandweringsmaterialen

Het beschermen van het grootste duurzame bouwproject ter wereld met GCP-oplossingen
Klanten
MGM CityCenter, The Cosmopolitan of Las Vegas
Architecten
De CityCenter-projecten zijn een samenwerking van meer dan acht van 's werelds bouwkundige bedrijven
brandbeveiliging
Clayton Coatings Inc. d/b/a Clayton National
GCP-oplossingen
Monokote® fireproofing, Perm-A-Barrier® air barriers , Grace ULTRA™ roofing underlayment
Overzicht

Het MGM City Center beslaat 68 hectare en is het grootste particulier gefinancierde gebouw in de geschiedenis van de Verenigde Staten, en we zijn er trots op daar onderdeel van te zijn. Onze brandwerende en waterdichtende materialen werden gebruikt om de ongeveer 500.000 vierkante meter aan commerciële gebouwen te beschermen. Daarnaast werd onze brandwering gebruikt om een aangrenzend commercieel gebouw, de LEED Gold-gecertificeerde Cosmopolitan of Las Vegas, te beschermen met bijna 3.000 kamers, twee torens van 50 verdiepingen, drie verschillende zwembadomgevingen en een casino van 110.000 vierkante voet.

"De opdracht was zo groot; onze beslissing over brandwerende producten was gebaseerd op de beste kwaliteitscontrole, prestatie en vakkundige ondersteuning van een bedrijf, zodat wij ons konden houden aan onze snelle cruciale planning . Slechts een bedrijf bood ons alles wat we nodig hadden om deze uitdaging aan te gaan - en dat was GCP. Eén van de redenen waarom wij hun producten reeds 30 jaar gebruiken."
-

Richard Clayton, Founder, President, en CEO, Clayton Coatings Inc. dba Clayton National

Uitdaging

Niet minder dan acht bouwkundige bedrijven van wereldklasse waren betrokken bij de bouw van het CityCenter, waardoor het belangrijk was om hoogwaardige materialen te selecteren. Bovendien hadden ze een ervaren ondersteuningsteam nodig dat de levering en installatie van dit materiaal kon coördineren over een enorme jobsite met duizenden arbeiders.

Ten slotte moest het brandwerend materiaal intense jobsitetemperaturen kunnen weerstaan, hetgeen vaak aanleiding gaf tot nachtwerk. Alles bij mekaar moest GCP voldoende product leveren om 20 miljoen vierkante voet structurele steunbalken en -kolommen te bedekken, evenals voldoende waterdichting om 200.000 vierkante voet roestvrij stalen dakafdichting en 100.000 voet muuroppervlak te bedekken. Deze producten moesten uitstekende prestaties leveren terwijl ze het hoofd moesten bieden aan extreme woestijntemperaturen.

Oplossing

Clayton National, de grootste brandwerende aannemer in Noord-Amerika en een UL Qualified Spray-Applied Fire-Resistive Materials (SFRM) -aannemer, werd geselecteerd om onze brandwerende producten te leveren. Ze verscheepten en spoten meer dan 500.000 zakken materiaal aan, bestaande uit drie verschillende producten:

  • Monokote® MK-6® werd gebruikt waar structureel staal verborgen moest worden.

  • Monokote® Z-146® hoge dichtheid cementgebonden brandweringsmateriaal werd gebruikt op plaatsen met veel verkeer.

  • Monokote® Z-106® brandwering met gemiddelde dichtheid werd gebruikt in parkeergarages, mechanische ruimtes en elektrische ruimtes.

Zes fulltime kwaliteitscontrolepersoneel bewaakte de dikte, dichtheid en dekking van deze producten. Uiteindelijk liet de combinatie van hoogwaardige materialen en een zeer intensieve organisatie alle partijen toe aan strenge kwaliteitseisen en uitdagende projectdeadlines. Ten slotte werden twee andere GCP-producten gebruikt bij de bouw van het MGM-complex.

CityCenter architects specified Grace ULTRA™ roofing underlayment for areas to be covered by stainless-steel roofs. In the heat of a Nevada summer, the exceptional heat resistance of Grace ULTRA™’s butyl-based adhesive chemistry and its proven superior performance made it an ideal choice for this “hot roof” assembly.

In dezelfde geest werd Perm-A-Barrier® HT (hoge temperatuur) muurmembraan gebruikt op muuroppervlakken. Ontworpen voor de aard van verhoogde temperaturen die normaal te vinden zijn in woestijnhitte was Perm-A-Barrier® HT was een perfecte keuze als zelf-afdichtende, zelfklevende dampbarrière.

Toen het er op aankwam te zorgen voor een kwaliteitsvolle brandwerings- en waterdichtingsjob werd niets aan het toeval overgelaten.

Het resultaat

Monokote® fireproofing, Grace ULTRA™ roofing underlayment, and Perm-A-Barrier® air barrier membrane are all exemplary products that add design and performance advantages, while making life easier for contractors in the field. The use of Monokote allowed contractors to complete a massive project on time while working under some of the harshest jobsite conditions imaginable. In turn, the designers who specified Monokote® in their plans ended up choosing a material that performed admirably and passed inspection.

Blue360sm Product Prestatie Voordelen

Omdat elk project, groot of klein, het beste beschermingsniveau verdient.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60

Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2018-11-30

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/mgm-city-center-utilizes-gcp-s-waterproofing-and-fireproofing-materials