Commercieel bouwproject behaalt succes met Premium Waterdichting

PREPRUFE® elimineert de zorgen rond schade door zeewater met deze hoogwaardige toepassing voor fundering onder het maaiveld.
Project
Baltic Park Molo
Owner
ZDROJOWA INVEST
Engineer
PKBI Pikus, Adamski Sp.p. Warschau
Architecten
PPA Płaskowicki + Partnerzy Architekci Warszawa
Algemene aannemer
ERBUD S.A. Warszawa
Applicator
PROGRES Izolacje Warka
GCP-oplossingen
PREPRUFE® 300R, BITUTHENE® 4000
Overzicht
Overzicht

Het project

Het project van het commercieel gebouw van Baltic Park Molo bestond uit vier gebouwen, een promenade van 150 meter, een pier en een gemeenschappelijke recreatieruimte. Twee 5-sterren hotels van verschillende hoogte (30 m en 47 m), gebouwd op een gemeenschappelijke basis, hebben de kans om iconen van Swinoujscie te worden.

Het commercieel gebouw heeft bijna 600 kamers en suites met uitzicht op zee, 61 appartementen en 16 flats en ongeveer 2.000 m² winkelruimte. Daarnaast zijn er verschillende restaurants, een nachtclub, een bowling, fitnessclub met verschillende faciliteiten, een luxueuze spa & wellness-zone, waterpark, en één van de grootste congrescentra in de stad dat plaats biedt aan maximaal 1.200 personen.

"GCP-waterdichtingssystemen zijn gemakkelijk in gebruik; deze kunnen zonder extra speciale bescherming gebruikt worden in alle seizoensomstandigheden, zonder gebruik van speciale hulpmiddelen of vlam waardoor veiligheid en milieu in acht worden genomen."

Het gebouw is centraal gelegen nabij de kust, waar het waterpeil hoog is en het gebruik van een geavanceerd waterdichtingssysteem, vooral onder het maaiveld, vereist is. De kelder was bestemd voor 'specifieke' ruimtes waar een droge en gezonde omgeving essentieel was: medische ruimtes, spa, zwembad, keukens, cafetaria, printkamer en vergaderruimte waarvoor een hoogwaardige dampbarrière vereist was.

Het ontwerp voor het commercieel gebouw specificeerde verschillende zones in de kelder, dus ondergrondse waterdichting onder de vloerplaten was nodig om te voorkomen dat het zeewater tussen het membraan en het structureel beton van het ene gebied naar het andere sijpelde. Moeilijke omstandigheden op de site, te wijten aan ondergronds zeewater, zorgde voor modderige werkomstandigheden. Door de vochtige oppervlakken moest het membraan bestand zijn tegen zoutoplossingen en geschikt zijn voor toepassing in dergelijke omstandigheden.

De aanwezigheid van zeewater in de bodem en het uitgebreid gebruik van de kelder vereiste een stabiel en efficiënt waterdichtingssysteem onder het maaiveld. Daarom was het gebruik van een zeer duurzaam en chemisch bestendig membraan, zoals PREPRUFE® waterdichting, essentieel om het commercieel gebouw te beschermen. 

PREPRUFE® is een vooraf toegepast membraan met een degelijke folie van polyethyleen met een hoge dichtheid (HDPE), ondoordringbaar voor water, waterdamp en gas, gecombineerd met een speciale meerlagige matrix. De duurzame hechting aan het beton voorkomt migratie van water en vocht in het membraan- en betonraakvlak en elimineert zo mogelijke waterinfiltratie via scheuren.

Gebruik van PREPRUFE® waterdichting

Horizontaal lagen van de PREPRUFE® 300R waterdichting werd uitgevoerd over een grindlaag. Voordien werd de gehele oppervlakte van de pijlers behandeld met BITUTHENE® LM om alle poriën te dichten. 

In de muren was de oplossing om BITUTHENE® 4000 waterdichtingsmembraan aan te brengen met Primer W2. Dit systeem bestaat uit het BITUTHENE® 4000 zelfklevend waterdicht membraan, koud toegepast, met een dikte van 1,5 mm.    Het BITUTHENE® 4000 membraan  bestaat uit een zelfklevende samenstelling  van rubber-bitumen gecombineerd met een speciale laminaatfolie in polyethyleen (HDPE) met hoge dichtheid. 

Blue360sm Product Performance Advantage.

Omdat elk project, groot of klein, het beste beschermingsniveau verdient.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-14

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/large-commercial-building-project-achieves-success-premium-waterproofing