Gatwick Airport bespaart tijd met Silcor® vloeibare waterdichting

De bouw van Gatwick Airport werd tijdig en binnen de specificaties opgeleverd.
Project
Gatwick North Terminal
Klant
Gatwick Airport Ltd
Architect
Capita Aviation
Aannemer
Morgan Sindall PLC
Applicator van waterdichting
Structural Membranes Specialists Ltd
GCP oplossing
Silcor® vloeibare waterdichting
Overzicht

Het project

Deze verlenging, met een waarde van £ 40m, van de North Terminal in Gatwick Airport omvatte renovatiewerken aan terminal aan de hoofdingang voor passagiers.

De verlenging van de luchthaven van 8.300 m2 leidde tot een doorgang voor alle British Airways passagiers die vliegen vanuit Gatwick en passeren via de North Terminal.

"Meer dan 80 succesvolle projecten werden tot op heden met Silcor® vloeibare waterdichting voltooid in Europa. Er werden geen lekken door het gerenoveerd oppervlak gerapporteerd tijdens de bouw van de luchthaven of sinds de voltooiing van het project."
De uitdaging

De belangrijkste uitdagingen bij deze luchthaven was het installeren van een waterdichtingssysteem dat voldeed aan alle vereisten van de aannemer en meer bepaald een snelle installatie, terugkeer naar de toegang van de site en schadebestendigheid. 

Hoofdaannemer, Morgan Sindall PLC, wenste een waterdichtingsproduct dat snel toegepast kon worden en dat na toepassing onmiddellijk begaanbaar was met vereenvoudigde details bij eindstukken en penetraties.

Het membraan moest ook hoge weerstand bieden tegen schade, omdat het verkeer moest kunnen toelaten de dag nadat het membraan werd geïnstalleerd.

De uitdaging bestond ook uit een niet-standaard afwerking voor waterdichte perforaties en afsluitingen, die cruciaal waren voor de luchthaven.

De oplossing

Het bovenste voorplein van de passagiersingang in de luchthaven werd geüpgraded met een versterkende deklaag, geïsoleerd en opnieuw waterdicht gemaakt met de vloeibare Silcor® waterdichting.

Silcor® is een samenstelling van polyurea met snelle uitharding; een twee-componenten vloeibaar waterdichtingssysteem met uitzonderlijke fysische eigenschappen. Het systeem heeft een BBA Certificaat en een Europese Technische Goedkeuring (ETA).

Silcor® waterdichting is uitermate geschikt om te voldoen aan de operationele behoefte bij waterdichting van platformoppervlakken, zoals hierboven vermeld.

Er werden geen lekken door het gerenoveerd oppervlak gerapporteerd tijdens de bouw van de luchthaven of sinds de voltooiing van het project.

Al meer dan 50 jaar hebben GCP-producten infrastructuur, gebouwen en nog veel meer beschermd.   

Blue360sm Product Prestatie Voordelen

Omdat elk project, groot of klein, het beste beschermingsniveau verdient.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60

Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2020-08-31

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/gatwick-airport-shaves-construction-time-silcor-liquid-waterproofing