Luchthaven in aanbouw in Ierland implementeert met succes waterdichtingsoplossingen

Cork Airport Ireland gebruikt GCP Technologies’ BITUTHENE® en PREPRUFE® om te beschermen tegen water, vocht en gassen.
Project
De luchthaven van Cork in Ierland
Klant
Aer Rianta
Hoofdaannemer
Rohcon Ltd
Onderaannemer/gebruiker
Radon Ierland
Bouwkundige ingenieurs
Jacobs International Limited
GCP-oplossingen
BITUTHENE® waterdichting, PREPRUFE® waterdichting, SERVIPAK® beschermingsplanken, SERVITITE® voegbanden
Overzicht
Overzicht

Op de luchthaven van Cork werd een nieuw terminalgebouw gebouwd om de passagiersstroom te verhogen. Het doel van de nieuwe terminal was om de capaciteit passagiers te verhogen van 1,1 miljoen personen tot 3 miljoen passagiers per jaar en eventueel om uit te breiden om  5 miljoen passagiers per jaar te verwerken.

Bovenop het terminalgebouw omvatte de luchthavenbouw ook het gebouw van een nieuwe parking van meerdere etages, geschikt voor 600 wagens met toegang tot de luchthaventerminal, evenals een parking met 3.250 plaatsen. Drie passagiersbruggen werden gebouwd evenals een nieuwe brandweerkazerne. Het project, met een waarde van € 144,3 miljoen, breidde de luchthaven uit naar 28.300 m3 en omvatte 32 nieuwe incheckbalies.

De luchthavenbouw in Ierland vereiste ondergrondse waterdichting van de kelderregio, meer specifiek de muren evenals verstevigde betonnen kolommen. Gelegen op een hellende site ontwierpen de ingenieurs drainage onder het maaiveld onder de plaat, daar het geen monolithische kelder was. Daarom was er ook een membraan, geschikt voor toediening in vochtige regio's, nodig.

Een netwerk van voegbanden was ook vereist om weerstand te kunnen bieden tegen hydrostatische druk, hetgeen geschikt zou zijn voor gebruik al een intern gegoten voegband.

Om de luchthavenbouw in Ierland te voltooien volgens de specificaties, werd BITUTHENE® 8000 zelfklevend waterdicht  membraan aangebracht op de keldermuren en op kolommen, bescherming biedend tegen de effecten van water-, nevel- en gasindringing. SERVIPAK® beschermingsplanken werden aangebracht op de muren om het BITUTHENE® membraan permanent te beschermen.

PREPRUFE® 300R vooraf toegepaste waterdichting werd aangebracht onder de plaat vanwege diens unieke vermogen om te kleven aan gegoten beton, watermigratie tussen de structuur en het membraan belettend. Het bood ook een hoogwaardige dampbarrière en radon gasbescherming voor elke bouw onder het maaiveld.

Uiteindelijk bood een netwerk voegbanden een uitgebreid waterdichtingssysteem. SERVITITE® interne voegbanden en naden boden weerstand tegen hoge hydrostatische druk en beletten het binnendringen van water via betonnen uitzettingsvoegen.

Bovendien bood GCP uitgebreide on-site ondersteuning en opleiding in de correcte installatie van de waterdichte membranen en voegbanden.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2023-03-13

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/airport-construction-ireland-successfully-implements-waterproofing-solution