GCP Applied Technologies introduceert TYTRO® betonhulpstoffensysteem voor spuitbetontoepassingen

Systeem ontworpen om lagere Kosten, superieure prestaties en verminderde omlooptijden te leveren
August 16, 2016

CAMBRIDGE, MA –16 augustus 2016 – GCP Applied Technologies Inc. (NYSE: GCP) heeft het TYTRO®  spuitbetonsysteem op de markt gebracht, een volledige, geavanceerde betonhulpstoffenoplossing, dat spuitbeton voor ondergrondse constructie beter, sneller en minder duur maakt dan de conventionele systemen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Het TYTRO® systeem bevat een op nanotechnologie gebaseerd reologisch controle middel, gepatenteerde macro synthetische vezels en een aantal andere nieuw ontwikkelde betonhulpstoffen, die de productiviteit van de spuitoperatie en de materiaalprestatie verhogen.

"Ons TYTRO® -spuitbetonsysteem biedt verbeterde beweeglijkheid en bijkomende capaciteiten waarvoor gebruikers en mondiale aannemers al decennia lang vragende partij ware ," aldus Adam Grose, President, Specialty Construction Chemicals, GCP Applied Technologies.

Het TYTRO® -spuitbetonsysteem biedt professionals in ondergrondse bouw de mogelijkheid om bedrijfskosten te verlagen en de productieonderbreking van de uitgravingen te minimaliseren, zonder in te boeten aan prestaties of afnemende veiligheidsnormen. Het TYTRO® -spuitbetonsysteem biedt een snellere sterkteontwikkeling en een verbeterde hechting op rotsondergrond met een verhoogde laagdikte in één applicatiestap. Het systeem minimaliseert ook de terugkaatsing tijdens het spuiten.

Belangrijkste voordelen*, aangeboden door het TYTRO® -Spuitbetonsysteem, in vergelijking met conventionele mengsels zijn inclusief:

  • Tot 10% lagere installatiekosten, bereikt via mengoptimalisatie, afvalbeperking en kortere cyclitijden
  • Terugkaatsingsgehalte verlaagd tot 5% - 8%
  • Snellere terugkeertijden,  vanwege snellere vroege sterkteontwikkeling bij een gelijke dosering van de versneller
  • Superieure hechting op rots en tussen lagen, waardoor er in één beweging een grotere dikte wordt geleverd.
  • Robuuster systeem en meer efficiënt qua dosering

"Onze technische experten hebben de unieke uitdagingen van ondergrondse bouwprojecten grondig geanalyseerd om op maat gemaakte mengselformulaties te creëren, hierdoor het meest geoptimaliseerde en meest rendabele betonmengsel voor elk project aanleverend. We ondersteunen onze klanten ook via ondersteuning op de werf en opleiding van wereldklasse", aldus Grose.

Het TYTRO® -spuitbetonsysteem bevat de volgende producten:

  • TYTRO® WR : hoogkwalitatieve, waterverminderende betonhulpstoffen voor spuitbeton die betere stroom, verlengde open tijd en uitstekende plasticiteit bieden, en de sterke maximaliseren door en lagere water / cement verhouding toe te staan (w/cm).
  • TYTRO® HC: betonhulpstoffen voor cementhydratatiecontrole, waarbij de verwerkingsduur van spuitbeton wordt verlengd tot 72 uren.
  • TYTRO® RC: innovatief door reologie gecontroleerd betonhulpmiddel, gebaseerd op pozzolanen, en ontworpen om de geïnstalleerde materiaalkost te verlagen bij gebruik als vervanging voor silica of andere cementgebonden materialen. Het biedt snellere vroege sterkte, betere hechting op rots, verbeterde spuitbaarheid, lagere terugkaatsing en verlaagde omlooptijden.
  • TYTRO® SA nieuwste generatie van hoog-performante, alkalivrije zettijd versnellers, specifiek samengesteld om vroege sterkte van spuitbeton bij lage dosering te leveren. Zij verbeteren ook de productiviteit door de zettijd in te korten, zonder de sterkte en duurzaamheid op lange termijn in gevaar te brengen.
  • STRUX® BT: macro vezels met een gepatenteerd ontwerp, ontwikkeld voor ondergrondse spuitbetontoepassingen en met betere buigsterkte en energieabsorptie na barsten.
  • TYTRO® AE: luchtbelvormend betonhulpmiddel voor spuitbeton als bescherming tegen schade door vries-dooi cycli.
  • TYTRO® RM: reologie aanpassende en mengsel verbeterende betonhulpmiddelen om de verpompbaarheid en verspuitbaarheid van het spuitbetonmengsel te verbeteren.

GCP’s complete portfolio of solutions for the mining and infrastructure tunneling industries includes admixtures for shotcrete and concrete, proprietary fiber reinforcement systems, injection technologies for ground support and waterproofing systems for shotcrete. The company combines its technical expertise in shotcrete mix design optimization, on-site monitoring systems and ground control technologies to fit to every project’s unique needs. GCP’s technical specialists work to provide solutions to overcome project geotechnical challenges around the world.

*Resultaten, waarnaar verwezen wordt, zijn gebaseerd op interne en externe testgegevens. Resultaten kunnen variëren omwille van temperatuursomstandigheden, mengselontwerp, inhoud cementgebonden materialen en aggregaatgradaties.

Media Relations
Paul Keeffe
+1 617.498.4461
mediainfo@gcpat.com