GCP Applied Technologies Inc. kondigt zijn lancering aan als nieuw beursgenoteerd bedrijf

GCP Applied Technologies Inc. kondigt zijn lancering aan als nieuw beursgenoteerd bedrijf
February 03, 2016

CAMBRIDGE, Massachusetts, 3 feb. 2016 – GCP Applied Technologies Inc. (NYSE: GCP) is verheugd u vandaag haar wereldwijde lancering van een nieuw beursgenoteerd bedrijf aan te kondigen. Met toonaangevende productposities van haar bouwproducten en verpakkingstechnologieën is GCP gericht op een continue groei van inkomsten en het bieden van meerwaarde aan aandeelhouders

Na afsluiting van de markt vandaag werd de eerder aangekondigde scheiding van W. R. Grace & Co. (NYSE: GRA) en GCP voltooid middels een pro rata verdeling van alle uitstaande gemeenschappelijke aandelen van GCP aan aandeelhouders van Grace. Als gevolg van de verdeling is GCP nu een onafhankelijke naamloze vennootschap waarvan het gewoon aandeel terug te vinden is onder het symbool 'GCP' op de beurs van New York.

Een aandeel van GCP gewone aandelen werd verdeeld voor elk aandeel van het gewoon aandeel van Grace vanaf de sluiting van het bedrijf op 27 januari 2016. Er werd voor ongeveer 70,5 miljoen aandelen van GCP gewone aandelen verdeeld. Er werden geen onderaandelen verdeeld.

“Als onafhankelijk bedrijf zal GCP Applied Technologies ons bedrijf laten groeien door zich te focussen op kwaliteitsproducten en diensten in de bouw en verpakking segmenten die wij aanleveren”, zei President en Chief Executive Officer, Gregory E. Poling. “Wij zullen groeien dankzij een combinatie van nieuwe technologiën, geografische expansie en aanvullende acquisities die onze klanten wereldwijd ondersteunen.”

GCP, met hoofdkantoor in Cambridge (MA) heeft ongeveer 2.850 werknemers in zes continenten, en bedient klanten in meer dan 110 landen.

Media Relations
Paul Keeffe
+1 617.498.4461
mediainfo@gcpat.com
Investor Relations
Betsy Cowell
investors@gcpat.com
+1.617.498.4568