GCP Applied Technologies breidt portfolio synthetische onderlaagdakafdichting uit

en bieden premium hoogwaardige oplossingen aan de dakbedekkingssector
September 22, 2016

CAMBRIDGE, Mass. – September 22, 2016 – GCP Applied Technologies (NYSE:GCP), formerly part of W.R. Grace, is excited to announce two innovative, new enhancements to their synthetic roofing underlayment portfolio.

TRI-FLEX® XT is een superieure synthetische onderlaag, ontworpen voor mechanische bevestiging om de tekortkomingen van traditionele #30 dakbedekking te overwinnen en om vooruitstrevende voordelen te leveren die aannemers tijd en werk zullen besparen. Het nieuwe membraan heeft ook een verbeterde slipweerstandslaag die een betere grip en veiliger loopoppervlak biedt.

GCP is eveneens trots op de introductie van TRI-FLEX® 15 onderlaag, een synthetisch alternatief voor #15 vilt. Het lichtgewicht TRI-FLEX® 15-ontwerp maakt de installatie van het product makkelijker en sneller dan bij #15 vilt en gaat prat op een blootstellingsgrenswaarde van 60 dagen. De nieuwe blootstellingsgrenswaarde biedt aannemers extra flexibiliteit om zich aan te passen aan onvoorspelbare bouwschema's zonder premium-prestaties in het gedrang te brengen.

"GCP Applied Technologies is enthousiast om de eerste verbeteringen van onze dakbedekking onderlagen te introduceren onder ons nieuwe merk," zegt Sonya Santos, directeur Marketing voor GCP's Residential Building Materials business. "Professionals in dakbedekking hebben onze producten steeds vertrouwd en deze productverbeteringen tonen GCP's voortdurende engagement om innovatieve producten en technologieën te ontwikkelen. We zijn volledig geconcentreerd op het voldoen aan de steeds wijzigende behoeften van aannemers en op het constant vernieuwen en ontwikkelen van producten die betere weersbescherming en verbeterde energiebezuiniging bieden.

De TRI-FLEX® -versterkingen worden bij GCP's huidige portfolio van premium-onderlagen van dakafdichting gevoegd, inclusief GRACE ICE & WATER SHIELD®.

"GCP-klanten hebben gedurende 40 jaar vertrouwd op GRACE ICE & WATER SHIELD® en we zijn ervan overtuigd dat binnen 40 jaar vanaf nu producten zoals TRI-FLEX® XT en TRI-FLEX® 15 even iconisch zullen zijn", aldus Sonya Santos. GRACE ICE & WATER SHIELD® is nu uitsluitend eigendom van GCP Applied Technologies.  

Van de kelder en fundering tot ramen,  deuren en dak hebben aannemers steeds vertrouwd op GCP-producten om niet slechts huizen te bouwen maar vooral om ze te beschermen. Behalve de  onderlagen van de dakafdichting , bevatten GCP's vertrouwde residentiële bouwmateriaalproducten ook VYCOR® afwerkingsbanden en VYCOR® enV-S™, een volledig zelfklevende, dampdoorlatende, weersbestendige barrière.

Media Contact
Victoria Dew
mediainfo@gcpat.com
+1.617-335-9542