VIDEO: Microscoop laboratorium optimaliseert beton

Het microscopisch labo van GCP Applied Technologies' helpt klanten met probleemmaterialen enbeton. Het ​helpt ook bij de ontwikkeling van nieuwe producten voor de R&D afdeling van GCP.

Het labo neemt betonstalen van de klant en neemt er een dun monster van om het te onderzoeken onder de microscoop. Wetenschappers bij GCP kijken naar al de verschillende samenstellingen om te kijken of zij zich correct verhouden. Zo niet, dan stellen de wetenschappers zich de vraag waarom.

"Wij hadden een klant die problemen had met beton op een bepaalde plaats waar bubbels en schuimvorming op de oppervlakte waargenomen werd. Dit was een zeer vreemd probleem waar ze nog nooit eerder mee te maken hadden gehad," zei Callie LaFleur, een GCP geologisch deskundige voor beton . "Ons team nam stalen van de klant, sneed het in twee, en vond een stuk asfalt dat een schadelijk effect had op alles. Wij hadden dit nooit geweten indien we niet in het betonstaal hadden gesneden om te zien wat er zich binnenin afspeelde.

Dit proces betekende een geruststelling voor de klant dat er geen probleem was met het beton in het algemeen maar enkel met bepaalde plaatsen waar stukjes asfalt ingesloten waren. Deze kennis behoedde hen voor het vervangen van het totale oppervlak.

Het microscopisch labo van GCP's helpt de bouwindustrie om op efficiënte wijze en tegen een lagere kost beton te produceren. Het zorgt eveneens voor milieuvriendelijk beton door minder cement te gebruiken.

Tags
  • Beton
  • Precast producer
  • Producent