VIDEO: de bowlingbaltest op STRUX® Macrovezels in beton

In this video, GCP scientist Dr. Ezgi Yurdakul, Ph.D assesses the performance of STRUX® 90/40 macro synthetic fibers in concrete, carrying load after cracking.

"(Vezels) voorkomen niet per definitie scheurvorming," zei Dr. Yurdakul . "Doch wanneer scheurvorming gebeurt, houden (STRUX® vezels) het systeem samen en waarborgen zo de integriteit.

Dit is cruciaal voor het beton om bij belasting de nodige weerstand te bieden tegen barsten.

In de video, breekt de betonnen plaat zonder STRUX® in stukken op de plaats waar de bowlingbal valt. Wanneer ze dezelfde test uitvoert bij een gelijkaardige plaat met  STRUX® 90/40 macro synthetische vezels is er geen zichtbare barstvorming op het oppervlak. Er verschijnt slechts een minimale barstvorming onderaan maar de integriteit en algemene vorm van de betonnen plaat blijft intact om de gewenste belasting te dragen.

Dit basisexperiment toont hoe STRUX® macro synthetische vezels de duurzaamheid verbeteren en de weerstand tegen scheurvorming verhoogt.

Andere voordelen van STRUX® vezels zijn de snellere en veiligere constructie en lichtgewicht versterking. Deze synthetische vezels zijn ook roestvrij, in tegenstelling tot gelaste draad of alternatieven uit staal.

​CONTACTEER ONS OVER STRUX®

 Ezgi Yurdakul is een beton-wetenschapper van de R&D afdeling van GCP Applied Technologies, in Cambridge, MA. Zij behaalde haar Ph.D in Iowa State University, Ames, IA. Zij is momenteel de vice-voorzitter van ACI Committee 211, Proportioning Concrete Mixtures; secretaris van ACI Subcommittee 211-A, Proportioning-Editorial; en een lid van ACI Committees 212, Chemical Admixtures; 325, Concrete Pavements; 506, Shotcreting; 544, Fiber-Reinforced Concrete; alsook van ASA committees. Haar onderzoeksinteresse gaat uit naar spuitbeton, optimalisatie van mengsels, chemische hulpstoffen voor beton, en op prestatie gebaseerde specificaties voor beton.

Tags
  • Beton
  • Concrete admixtures
  • Prefab
  • Producent
  • STRUX®
  • Voorgemengd beton