GCP Waterdichting "Redt" SF Transbay Transit Center

De waterdruk, minstens 10 meter onder de waterspiegel, perste het bouwterrein aan alle kanten samen en zorgde ervoor dat de muren onmiddellijk kraakten wanneer de extractiepomp, die anders de klok rond pompt, stopte met werken. Zo dicht bij de baai was de spanning op de waterdichting van het gigantisch Transbay Transit Center in San Francisco immens. 

Het probleem: een op asfalt gebaseerd weefsel voor ondergrondse waterdichting bood geen oplossing door de ongunstige bouwplaatsomstandigheden. Het project van $4.185 miljard had een achterstand op de planning van twee en een halve maand. 

Gelukkig wist de projectleider van de aannemer voor waterdichting, Dean Edwards, wat te doen. 

"Wij zaten met (GCP Applied Technologies) rond de tafel," zei Edwards. "Wij legden uit datPREPRUFE® een vooraf aangebracht waterdichtingsmembraan is dat geen behandeling vereist. Geen wachttijd en hun nut bewezen bij honderden belangrijke infrastructuurprojecten in de afgelopen 20 jaar. Daarenboven geloof ik erin. Door het wegnemen van de nabehandeling van het beton konden we de planning versnellen." 

Net zoals bij de snelle afdichting van de  Sacramento Kings' arena  en het in goede banen leiden van een van de grootste infrastructuurprojecten in het Midden-Oosten—de Haramain High Speed Railway—, bewees GCP's PREPRUFE® ook hier de "goudstandaard van de markt," te zijn zei Edwards. 

Geïnstalleerd in meer dan 500 miljoen f² bij honderden spraakmakende openbare en private projecten wereldwijd, is  PREPRUFE​​​​​​​® waterdichtingsmembraan ontworpen voor het leveren van een optimaal resultaat… 

  • Snelle, eenvoudige en ongecompliceerde installatie
  • Een robuust productontwerp dat weerstand biedt aan natte weersomstandigheden
  • Permanente verlijming van de sterke HDPE-barrière aan het beton.
  • Een zuiver, puur, asfalt- en kleivrij product met hoge weerstand tegen vervuilde en agressieve bodems
  • Onmiddellijk berijdbaar door wapening en binding op dezelfde dag


Na het installeren van  PREPRUFE​​​​​​​® is het enorme project weer volledig op schema en kan Edwards weer gerust zijn op het droge werkterrein. 

"We hebben zelfs gewacht op de algemene aannemer om gelijke tred te houden." 

Preprufe overtreft de concurrentie

De gepatenteerde ADVANCED BOND TECHNOLOGY™ van GCP Applied Technologies’ zorgt ervoor dat PREPRUFE​​​​​​​® rechtstreeks vastlijmt aan droog of nat beton en een grondige en ondoordringbare afdichting vormt In tegenstelling tot mechanische verlijmingstechnieken, met risico op watermigratie tussen het gazen raakvlak en beton, bestaat PREPRUFE​​​​​​​® uit synthetische zelfklevende lagen met een robuuste HDPE-film en voorziet daardoor een permanente fysieke barrière die bouwwerken beschermt tegen water en vocht, en chloride- en sulfaataanslag, zelfs wanneer hun concentratie wijzigt na verloop van tijd.


PREPRUFE​​​​​​​® is een duurzaam en flexibel waterdichtingsmembraan dat weerstand biedt aan moeilijke terreinomstandigheden, en dit voor een langere periode dan concurrerende waterdichtingsmembranen. Tijdens de installatie kan erop gewandeld worden zonder risico op schade en de installatie en specificatie gebeurt aanzienlijk sneller en eenvoudiger dan bij mechanische membranen. Beschermlagen van beton of platen worden uitgesloten waardoor de diepte van de uitgraving en het puin verminderen en het aantal bijkomende materialen, nodig bij mechanische technieken, worden tot een minimum herleid.


>> Lees het volledig artikel op architectmagazine.com SF Transbay Transit Center aannemers gebruikten het GCP's PREPRUFE® waterdichtingsmembraan wanneer niets anders werkte.

Tags
  • Mass transit
  • Preprufe®
  • Transportation Infrastructure
  • Waterproofing