GCP ingenieurs zijn een leidende Autoriteit in Betontechnologie

Cement is het meest kunstmatig geproduceerd materiaal van heel de wereld - alleen in 2013 werd 3,2 miljard ton gefabriceerd.

Cement is het materiaal, de lijm die beton samen houdt. Traditionele methodes die grondstoffen zoals kalksteen gebruiken om beton te creëren hebben een hoge CO2-uitstoot, wat zorgt voor milieuvervuiling. Er worden alternatieven gebruikt zoals slakken of vliegas omdat hun broeikasuitstoot lager is bij verwarming naar hoge temperaturen, wat nodig is voor betonvorming.

Alternatieven voor cement:

De afweging voor deze alternatieve materialen zoals slakken of vliegas, is dat zij minder bindkracht bieden bij de vorming van beton. Hier verschijnt GCP Applied Technologies in het "mengsel". Door het inspuiten van speciaal ontworpen en gepatenteerde additieven in het cement, activeren de betonhulpstoffen van GCP hydratatie aan hogere snelheid. Dit versnelt de krachttoename in het cement. Door sedimenten als bv. ijzer op te lossen in cement versnellen de hulpstoffen voor beton de hydratatie en wordt sterker ecologisch beton gefabriceerd met minder CO-2uitstoot.

Vanaf 1930 is GCP HET EERSTE bedrijf dat chemicaliën toevoegt aan cement en heeft daardoor reeds jarenlange ervaring op dit gebied.

Enkele van de meest belangrijke innovaties zijn:

 Klik hier voor meer informatie over onze brede waaier aan cementadditieven

Zie hierboven: Josephine Cheung is de voornaamste autoriteit in hulpstoffen voor cement volgens de Directeur Onderzoek in Cement van GCP.

Tags
  • Cement admixtures
  • Cement production
  • Precast producer
  • Producent
  • additieven voor cement