Overname van GCP Applied Technologies door Saint-Gobain afgerond

ALPHARETTA, GA - 27 september 2022 - GCP Applied Technologies, een toonaangevende wereldwijde leverancier van bouwproducten, heeft vandaag aangekondigd dat de overeenkomst tot overname van GCP Applied Technologies door Saint-Gobain is afgerond.

Saint-Gobain heeft alle uitstaande aandelen van GCP Applied Technologies overgenomen voor USD 32,00 per aandeel, in contanten, in een transactie met een totale waarde van ongeveer USD 2,3 miljard. De notering van GCP op de aandelenbeurs van New York zal worden beëindigd.

De bedrijfscombinatie is unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van respectievelijk Saint-Gobain en GCP Applied Technologies. De gerespecteerde merken en de decennialange ervaring van GCP zullen worden geïntegreerd in de CertainTeed- en Chryso-activiteiten van Saint-Gobain. De speciale bouwmaterialenactiviteiten van GCP in Noord-Amerika (met een omzet van ongeveer USD 250 miljoen) zullen worden samengevoegd met die van CertainTeed en zullen de markt in de regio gaan bedienen. Alle andere GCP-activiteiten, hoofdzakelijk betonadditieven en cementadditieven (ongeveer USD 750 miljoen omzet) zullen worden samengevoegd met de Chryso-activiteiten en deel uitmaken van het High Performance Solutions segment.

Over GCP Applied Technologies

GCP Applied Technologies is een toonaangevende wereldwijde leverancier van bouwproducten, waaronder hoogwaardige speciale bouwchemicaliën en bouwmaterialen. GCP werkt samen met producenten, aannemers, ontwerpers en ingenieurs om prestatie- en duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Het bedrijf heeft een geschiedenis van 'first to market' en bekroonde oplossingen die zijn gebruikt om enkele van 's werelds meest gerenommeerde bouwwerken te bouwen. GCP is gericht op continue verbetering voor haar klanten, eindgebruikers en het milieu.

Zie voor meer informatie over GCP haar website: www.gcpat.be

Over Saint-Gobain 

Saint-Gobain, wereldwijd leider in licht en duurzaam bouwen, ontwikkelt, produceert en distribueert materialen en diensten voor de bouw- en industriële markten. De geïntegreerde oplossingen voor de renovatie van openbare en particuliere gebouwen, lichte constructies en de decarbonisatie van de bouw en de industrie, worden ontwikkeld door middel van een continu innovatieproces, en bieden duurzaamheid en prestatie. Het engagement van de Groep wordt geleid en verwoord door zijn doelstelling: "MAKING THE WORLD A BETTER HOME".

Zie voor meer informatie over Saint-Gobain haar website: www.saint-gobain.com.