GCP neemt Halex over

GCP Applied Technologies Inc. kondigde vandaag aan dat het de overname van Halex Corporation voor $47 miljoen heeft afgerond. Halex is leverancier van vloerproducten met een jaarlijkse nettoverkoop van ongeveer $45 miljoen en is het meest bekend voor haar eigen VERSASHIELD®, een vloer membraan op rol met vochtwerende laag.

VersaShield beschermt vloeren tegen vocht en alkali gerelateerde schade, en het membraan is hoog gewaardeerd in de sector voor zijn sterke prestatie en gemak en snelheid van installatie. Halex is ook gekend voor haar ORCON® naadbanden en andere accessoires voor vloerinstallaties.

"Ons plan om verder te bouwen op het succes van de VersaShield productlijn gaat goed samen met onze bredere doelstelling om nieuwe productcategorieën te creëren die verandering brengen in de aanpak naar het zoeken van oplossingen inzake de bescherming van gebouwen" zei GCP President en CEO, Gregory E. Poling. Wij bieden klanten een verscheidenheid aan producten voor interieuroplossingen en openen daarmee nieuwe groeimogelijkheden in de integrale afdichting."

"Halex is een geweldige match voor GCP omdat het hoogwaardige producten biedt waardoor wij onze bestaande verkoop- en distributiekanalen optimaal kunnen benutten. Het bedrijf deelt ook onze mening over het leveren van een kwaliteitsvolle service, gekoppeld aan een technische service ter ondersteuning van bestekschrijvers en eigenaars" aldus Zain Mahmood, President van GCP Specialty Building Materials business.

"GCP is gekend voor haar producten voor de buitenkant van gebouwen, zoals PREPRUFE® membranen, ICE & WATER SHIELD® onderlagen en meer recent voor, SILCOR® vloeibare waterdichting. De toevoeging van een dampwerende laag aan de binnenkant biedt een natuurlijke uitbreiding aan onze producten" zei Mahmood. Hij voegde eraan toe: "onze producten worden gebruikt voor speciale toepassingen in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten zoals commercieel, residentieel en infrastructuur. Door onze focus op Halex vergroten wij onze positie in de herstel- en renovatiesector."

Halex Corporation heeft drie Noord Amerikaanse sites in Ontario, Californië, Calhoun, Georgia and Bensalem, Pennsylvania.

Tags
  • Bevloering
  • In the News
  • Onderaannemer