Wal-Mart Supercenter gebruikt geavanceerde synthetische macro structurele vezels.

Met behulp van geavanceerde STRUX® 90/40 synthetische macro vezels worden slijtvaste, breukbestendige oppervlaktes ontwikkeld bij een faciliteit met druk verkeer.
Eigenaar
Wal-Mart Betonleverancier: Jack B. Parson Companies, Inc. Engineer: Carl Walker, Inc.
GCP oplossing
STRUX® 90/40 synthetische macro vezels, ADVA® 100 Superplastificeerder
Overzicht
Overzicht

Het project

Winkelgebouwen in stedelijke gebieden trekken meer klanten maar hebben minder parkeerruimte. Dit was ook het geval met het Wal-Mart Salt Lake City Supercenter, 1300 South 300 West. Als structurele oplossing besloten zij hun parkeercapaciteit met een niveau uit te breiden.

"Bij de eerste introductie van STRUX® sprongen we mee op de kar voor toepassingen met een grondplaat. Eén van de redenen waarom wij STRUX® zo graag gebruiken, is dat het de kans op corrosie vermindert die het gevolg kan zijn van gelast draadraster of andere secundaire staalwapening in het beton. Daarnaast kregen we feedback dat STRUX® makkelijker verwerkbaar is vanuit het oogpunt van de aannemer omdat het problemen rond de correcte installatie van draadrasters elimineert."
-

Robert McConnell, Vice President Regional Manager, Carl Walker Denver Office

Carl Walker, Inc., de bouwkundige ingenieurs voor het project kregen de opdracht om slijtvast, barstbestendig beton te installeren op plaatsen met druk verkeer, zoals op de betonnen grondplaat, het voetgangersplatform en de laadperrons. Als ontwerper van meer dan 1.000 parkeerplaatsen, verdeeld over meerdere niveaus, bleek het gebruik van STRUX®, 90/40 synthetische macro vezels, een groot succes bij een aantal eerdere opdrachten waar weerstand tegen materiaalmoeheid en grote sterkte vereist was.

In samenwerking met vertegenwoordigers van Jack B. Parson Companies ontwikkelde GCP een betonmix waarin STRUX® macrovezels verwerkt zijn. Het team creëerde een 611 lb.-mix, bestaande uit 490 lb. cement en 120 lb vliegas. STRUX® 90/40 werd toegevoegd met een snelheid van 4,5 lbs. per kubieke meter om de reststerkte te leveren die nodig is voor het project.

De mix bevatte ook ADVA® 100 Superplasticizer. Dit waterbesparende mengsel met een hoog bereik produceert een lage water / cement-verhouding en bevordert sterk slurpend, uiterst vloeibaar beton dat hoge sterkten bereikt en superieure verwerkbaarheid biedt.

Getest en bewezen

Rod Higley, Quality Control en Technical Sales Representative van Jack Parsons, bracht verslag uit over een test op een strook van 12 m. "Het werkte perfect", zegt hij. “Wij stortten uiteindelijk 3.100 m beton. Het beton was 6” dik op het parkeeroppervlak, en 8”–10” dik op de laadplatforms omwille van de zware vrachtwagens. Wij constateerden dat STRUX® 90/40 zeer goed werkte. STRUX 90/40 voorkwam barsten en verbeterde de betonprestatie”, zei Higley.

Higley gaf ook commentaar over andere voordelen van het gebruik van STRUX® macro vezels. “STRUX® wordt geleverd in een stortklare zak, dus het is gemakkelijk hanteerbaar en het verspreidt zich gelijkmatig doorheen het beton. Dankzij STRUX®, bespaarden wij ook tijd en arbeid omdat onze vrachtwagens rechtstreeks tot op het niveau konden rijden voor het storten van het beton. Alles bij elkaar slaagde STRUX® 90/40 met vlag en wimpel voor de test."

Blue360sm Product Prestatie Voordelen

Omdat elk project, groot of klein, het beste beschermingsniveau verdient.

gcpat.be | België klantenservice: + 32 15 24 93 60


GCP Applied Technologies Inc., 2325 Lakeview Parkway, Suite 450, Alpharetta, GA 30009, USA
Dit document is alleen geldig op de laatst bijgewerkte datum hieronder en is alleen geldig voor gebruik in België. Het is belangrijk dat u altijd verwijst naar de momenteel beschikbare informatie op de onderstaande URL om de meest actuele productinformatie te verstrekken op het moment van gebruik. Aanvullende literatuur zoals handleidingen voor aannemers, technische bulletins, detailtekeningen en gedetailleerde aanbevelingen en andere relevante documenten zijn ook beschikbaar op www.gcpat.be. Informatie die op andere websites wordt gevonden, mag niet worden ingeroepen, omdat ze mogelijk niet up-to-date zijn of van toepassing zijn op de voorwaarden op uw locatie en wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Neem contact op met de GCP-klantendienst als er conflicten zijn of als u meer informatie nodig hebt.

Last Updated: 2022-02-08

https://gcpat.be/nl-be/about/project-profiles/wal-mart-supercenter-utilizes-advanced-synthetic-macro-structural-fibers